Ο Στρατηγός Κωσταράκος στη Σουηδία! Δείτε τι έκανε και γιατί

Στη Σουηδία ο Στρατηγός Κωσταράκος, στόχευσε να έχει άμεση επικοινωνία με το μέλλον του στρατεύματος, για να προωθήσει την Ευρωπαϊκή Άμυνα. Δείτε τι έκανε

Από 13 έως 14 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CEUMC) Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Σουηδία ύστερα από πρόσκληση του Ανώτατου Διοικητή των Σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων, Πτέραρχου Micael Bydén.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος της ΕΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Σουηδίας  κ. Peter Hultqvist, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Ο Έλληνας Στρατηγός, επισκέφθηκε επίσης το Πανεπιστήμιο
Άμυνας της Σουηδίας όπου και πραγματοποίησε ομιλία στα μέλη του με θέμα: « Η Διαμόρφωση ταυτότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς της  Ασφάλειας και Άμυνας”. 

Συζητώντας με τα μελλοντικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Σουηδίας, όπως άλλωστε επιδιώκει να κάνει σχεδόν σε κάθε ανάλογη επίσκεψη, συνδιαμορφώνει το μέλλον της Ευρώπης στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας. Ένα πεδίο που ιδιαίτερα μετά την εκλογή Τραμπ και τις θέσεις του για το ΝΑΤΟ, έχει αποκτήσει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Να θυμίσουμε ότι ο Στρατηγός Κωσταράκος έλαβε μέρος στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου “Future Force Conference 2017”, το οποίο διεξήχθη στην Χάγη, από 9 έως 10 Φεβρουαρίου 2017.
Τα θέματα του υπόψη Συνεδρίου κάλυψαν σημαντικό μέρος των προκλήσεων και απειλών που αναπτύσσονται στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα αναπτύχθηκαν τα παρακάτω:
Διαχείριση φυσικών πόρων με τρόπο πρόληψης γεωπολιτικών ανισορροπιών και συγκρούσεων, Υβριδικές απειλές, κυβερνοπόλεμος και στρατηγική επικοινωνία, Εξέλιξη των ειρηνευτικών επιχειρήσεων, Ασφάλεια σε αστικό περιβάλλον, Ασφάλεια πληροφοριών, Αντιμετώπιση τρομοκρατίας, Επιχειρήσεις σε ασταθές πολιτικό περιβάλλον.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ