Στρατηγός Κωσταράκος: Θα τον αξιοποιήσει το Ελληνικό Κράτος ή θα τον στείλει για "τάβλι";

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το Στρατηγό Κωσταράκο; Θα αξιοποιήσει το Ελληνικό Κράτος τις γνώσεις και την εμπειρία του;

 
 
 
Η πρόσφατη αντίδραση του Στρατηγού, όχι και τόσο κομψή αλλά και διόλου “έξυπνη” επικοινωνιακά, σχετκά με τις μεθοδεύσεις του ΥΠΕΘΑ για τον επαναπατρισμό του επιτελείου του, κατέδειξε πως δεν ανήκει στην κατηγορία των βολεμένων που δε μιλάνε και πολύ.
Με τεράστια εμπειρία σε θέματα στρατιωτικής διπλωματίας αλλά και με την εξαιρετική καθοδήγηση της Επιτρόπου ΕΕ Φεντερίκα Μονγκερίνι, έβαλε στο κάδρο την ενιαία Ευρωπαϊκή Αμυντική πολιτική.
Η συμβολή του αναγνωρίζεται απ’ όλους τους Ευρωπαίους εταίρους (πλήν της Ελλάδας!) και τα αποτελέσματα της συμβολευτικής του αλλά και των πρωτοβουλιών που ανέλαβε είναι ήδη ορατά. Το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει να αποδέχεται την ΕΕ ως εκπρόσωπο ενός ενιαίου αμυντικού φορέα και να προσβλέπει σε νέες δομές, με χαμηλότερο κόστος για τι ΗΠΑ, όπως φάνηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή είχε η Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Επιτροπή, η οποία έδειξε το δρόμο αλλά και χάραξε μια στρατηγική που φαίνεται να έχει αποτέλεσμα.
Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το Στρατηγό Κωσταράκο; Επειδή “ουδείς προφήτης στον τόπο του” και επειδή οι επικριτές του εδώ είναι πολλοί, η κατάσταση θα είναι δύσκολη γι’ αυτόν. Όμως αν το Ελληνικό Κράτος “καινοτομήσει” έστω μια φορά, θα μπορούσε να αξιοποιήσει το Στρατηγό με πολύ έξυπνο αλλά και εθνικά συμφέροντα τρόπο.
Ποιός θα ήταν αρνητικός στην ΕΕ με την επιλογή του Στρατηγού ως του επόμενου Επιτρόπου Άμυνας στην ΕΕ; Μόνο οι Έλληνες επικριτές του. Γιατί κατά τ’ άλλα είναι ο μοναδικός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που έχει και τη γνώση αλλά και την εμπειρία πλέον να πάει την Ευρωπαϊκή Άμυνα ένα βήμα παραπέρα.
Εκτός κι αν το Ελληνικό Κράτος αποφασίσει πως είναι καλύτερα να “διδάξει” τάβλι ο Στρατηγός σε κανένα καφενείο, κάτι που είμαστε σίγουροι πως ο ίδιος αρρωσταίνει και μόνο να το σκεφτεί!

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ