Στρατιωτική θητεία: Έρχονται αλλαγές με απόφαση του Δημήτρη Βίτσα!

Στρατιωτική θητεία: Τι αλλάζει με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα; Μάθετε τι πρέπει να κάνετε πριν παρουσιαστείτε

Αλλάζει η διαδικασία για την εκπρόθεσμη υποβολή δελτίου απογραφής με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Οι κληρωτοί πρίν την κατάταξη για την θητεία τους για την υποβολή εκπρόθεσμου δελτίου απογραφής θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν και στα ΚΕΠ για την υποβολή του απογραφικού.

Όπως αναφέρει απόφαση του ΑΝΥΕΘΑ:

«Η διοικητική διαδικασία της εκπρόθεσμης συμπλήρωσης – υποβολής Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) στρατευσίμων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας/Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας/Β’ Κλάδου/Διεύθυνσης Β4 μπορεί να διεκπεραιώνεται και μέσω των ΚΕΠ κατά την προβλεπόμενη από το άρθρο 31 του ν. 3013/2002 (Α’ 102) διαδικασία». 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Ο στρατεύσιμος να διανύει το δέκατο ένατο (19ο) έτος της ηλικίας του [πχ ο γεννηθείς το έτος 1999 (ανήκων στην κλάση 2020) απογράφεται το έτος 2017] και να μην έχει απογραφεί προηγουμένως, κατά το πρώτο τρίμηνο του εν λόγω έτους, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ), ΚΕΠ ή Προξενική Αρχή.

2. Αποδεικτικό κατάθεσης δεν εκδίδεται από τις ΣΥ και τα ΚΕΠ. Ο στρατεύσιμος μπορεί να το εκτυπώνει από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Β4/ΓΕΕΘΑ (www.stratologia.gr), πληκτρολογώντας το Στρατιωτικό του Αριθμό ή τον Αριθμό του Δελτίου της Αστυνομικής του Ταυτότητας.

3. Επιβάλλεται πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση ενός (1) μήνα, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 2α του ν. 3421/2005 (ΦΕΚ 302 τ. Α΄) λόγω εκπρόθεσμης υποβολής Δελτίου Απογραφής. Η επιβολή της γίνεται από την αρμόδια ΣΥ κι ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος με σχετικό έγγραφο της ΣΥ, που αποστέλλεται στη δηλωθείσα διεύθυνση διαμονής του.

4. Η ανωτέρω πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση μπορεί να αρθεί, αν συντρέχουν λόγοι ανώτερης βίας ή ανυπέρβλητων κωλυμάτων του άρθρου 70 του ν.3421/2005, ή να εξαγορασθεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43 του ίδιου νόμου, οποτεδήποτε πριν από την εκπλήρωσή της.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Η εκπρόθεσμη συμπλήρωση- υποβολή Δελτίου Απογραφής πραγματοποιείται οποτεδήποτε από την 1η Απριλίου του έτους που διανύει το 19ο έτος της ηλικίας του μέχρι και την προηγούμενη της ημερομηνίας αρχικής κατά- ταξης της κλάσης του.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Η υποβολή των δικαιολογητικών στη Στρατολογική Υπηρεσία πρέπει να γίνεται άμεσα ή εντός της επομένης από την υποβολή τους ημέρας μέσω τηλεομοιοτυπίας.

2. Η ημερομηνία κατάθεσης στο ΚΕΠ θεωρείται ημερομηνία κατάθεσης στη Στρατολογική Υπηρεσία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ