Τι αλλάζει στα στρατιωτικά νοσοκομεία;

Τα στρατιωτικά νοσοκομεία λειτουργούν πολύ καλά, παρά τα προβλήματα που τους φορτώνει η πολιτεία. Υπουργείο και περιφέρεια Αττικής ετοιμάζουν αλλαγές.

Συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ είχε ο Δημήτρης Βίτσας με την Ρένα Δούρου προκειμένου να υπογράψουν συμφωνία με τον τίτλο :«Πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής για την επαύξηση της διαλειτουργικότητας».

Στο υπουργείο λένε πως η συμφωνία με τον εκτενέστατο τίτλο αφορά σχεδόν τα πάντα, δηλαδή θέματα: Ψηφιακής Πολιτικής, Υποδομών Ποιότητας, Συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ, Διαχείρισης Αποθεμάτων (Logistics) , Πολιτισμού, ενώ είναι δυνατόν να προστεθούν και άλλοι άξονες συνεργασίας και συνακόλουθες δράσεις μετά από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής και τη σύμφωνη γνώμη των συμβαλλομένων μερών.

Το τι ακριβώς σημαίνει όμως πρακτικά αυτό το πλαίσιο άφησε να φανεί μια φράση στην αναλυτική δήλωση του Δημήτρη Βίτσα ο οποίος μίλησε για «συνεργασίες που να αφορούν τον τομέα της υγείας και των νοσοκομείων».

Προφανώς σε αυτές τις συνεργασίες είναι ξεκάθαρο το τι θα προσφέρει το υπουργείο Άμυνας και αυτό δεν είναι άλλο απο τα ήδη καταπονημένα στρατιωτικά νοσοκομεία που είναι στα όρια τους παλεύοντας με προϋπολογισμούς ακραίας λιτότητας.

Στην τελετή απο την πλευρά της στρατιωτικής ηγεσίας παρών ήταν και ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ε. Αποστολάκης ενώ μετά την υπογραφή του πλαισίου ο ΑΝΥΕΘΑ είπε:

«Είναι μια σημαντική στιγμή και για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για την Περιφέρεια. Αυτή η συνεργασία υπήρχε και είχε εκδηλωθεί θετικά. Το μυαλό μου πάει στο εθνικό ζήτημα του προσφυγικού, όπου η συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις  Ένοπλες Δυνάμεις και την Περιφέρεια Αττικής ήταν φοβερά αποδοτική.

Αυτή η συνεργασία θα δώσει και άλλους καρπούς. Για παράδειγμα, το ζήτημα της διαχείρισης του Μπλόκ 15 στο Χαϊδάρι μπορεί να μπει τώρα σε πλήρη εφαρμογή. Επίσης με μια νέα  νομοθετική πρωτοβουλία μπορούμε να δούμε συνεργασίες που να αφορούν τον τομέα της υγείας και των νοσοκομείων. Κάτω από ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα από την Περιφέρεια και τις δικές μας δυνατότητες οργάνωσης, η συνεργασία θα είναι  πολύ αποδοτική σε μια περίοδο όπου αυτό που ζητάμε είναι με λίγα μέσα να κάνουμε πολλά. Ό,τι προστίθεται σε αυτά τα λίγα μπορεί να γίνει πολύ μεγάλη δράση.

Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε το λαό, την κοινωνία, τους κατοίκους της Περιφέρειας της Αττικής, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους στρατεύσιμους. Η Περιφέρεια όχι απλά ανταποκρίθηκε αλλά ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία κι εμείς ανταποκριθήκαμε σε κάτι το οποίο είναι σωστό και θα αποδείξει πολύ σύντομα τη δυναμική του. Αυτή η προγραμματική συμφωνία μπορεί να λειτουργήσει σαν πιλότος για συνεργασία και με άλλες περιφέρειες και για τις στρατιωτικές υπηρεσίες και για τα ΠΣΕΑ και μια σειρά άλλες υπηρεσίες».

Η  Ρένα Δούρου που συνοδευόταν απο τον Γ. Καραμέρο ανέφερε:

«Υπογράφουμε μια προγραμματική συμφωνία που θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μια πυξίδα συμπόρευσης για τα  επόμενα χρόνια μεταξύ δύο κορυφαίων θεσμών της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι δύο θεσμοί της Ελληνικής Δημοκρατίας που καθημερινά μπορούν να συμπορευτούν με όρους ισότιμης συμμετοχής σε πρωτοβουλίες για τις κτιριακές υποδομές, για την ψηφιακή πολιτική, για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Είναι μια προγραμματική συμφωνία που εγγράφεται πάνω σε μια ήδη επιτυχημένη συνεργασία. Με τις σημερινές υπογραφές μπορούμε να μιλάμε για μεθοδολογική αναβάθμιση και ποιοτική εμβάθυνση των υπηρεσιών που μπορούμε να προσφέρουμε στους πολίτες. Να το πω αλλιώς, το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει» μετά από αυτή την υπογραφή μπορεί να παράξει απτά αποτελέσματα για όλους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ