Στρατιωτική θητεία: Debate καθηγητή με στρατηγό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρέπει να αλλάξει η στρατιωτική θητεία; Να γίνει υποχρεωτική η στράτευση στα 18; Ένας στρατηγός και ένας καθηγητής είχαν debate.

Η ΟΝΝΕΔ έκανε debate για την στρατιωτική θητεία.

Αντικείμενο του debate ήταν αν πρέπει να γίνει υποχρεωτική η στράτευση στα 18 ή όχι.

Συντονιστής ήταν ο Άρης Πορτοσάλτε και «αντίπαλοι» ο αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής και ο καθηγητής, τ. Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Ο στρατηγός αφού αναφέρθηκε στην εμπειρία του απο την διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων υπογράμμισε οτι πρέπει να υπάρχει συνεχής ενασχόληση με τα θέματα της Άμυνας.

Όπως είπε οι λύσεις για την χώρα έχουν να κάνουν με την απάντηση στο ερώτημα τι τύπο στρατού θέλουμε, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως αντίθετα απο όσα λέγονται για ηλεκτρονικούς πολέμους με κουμπιά οι στρατιωτικές επιχειρήσεις γίνονται με ανθρώπους.

Απο την μεριά του ο τ. Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, υπογράμμισε οτι και ο ίδιος είναι γιός στρατιωτικού και αναφέρθηκε στην θητεία του αλλά και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η θητεία στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες όπως π.χ. το Ισραήλ.

Και οι δυο «αντίπαλοι» έδωσαν πολλά επιχειρήματα υπερ και κατά για σκέψη.

Το βίντεο με τις τοποθετήσεις των δυο «μονομάχων» αρχίζει περίπου στο 59ο λεπτό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ