Στο Στρατοδικείο ο αλεξιπτωτιστής που τραγουδούσε «Μακεδονία ξακουστή» ενώ έκανε άλμα

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ

Περίπου 8 μήνες μετά, ο αλεξιπτωτιστής Μανώλης Μπούχλης που πλέον έχει ολοκληρώσει τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις, έλαβε κλητήριο για το Στρατοδικείο.

Στο Στρατοδικείο Λάρισας θα εκδικαστεί στις 5 Νοεμβρίου η υπόθεση του Κρητικού, πρώην αλεξιπτωτιστή, Μανώλη Μπούχλη που τον Μάρτιο του 2019 είχε ανεβάσει βίντεο κατά τη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο, στο οποίο φαινόταν ο ίδιος να τραγουδά το “Μακεδονία Ξακουστή”.

Το συμβάν είχε προκαλέσει σάλο, καθώς παρά τα χιλιάδες «χτυπήματα» που είχε το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, αφού ο Διοικητής της Σχολής Αλεξιπτωτιστών διενέργησε έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν οι παραβιάσεις που έγιναν και αφορούσαν την ασφάλεια ρίψεων.

Υψηλόβαθμες πηγές του ΓΕΣ μάλιστα την περίοδο εκείνη είχαν σημειώσει με την πράξη του αυτή ο αλεξιπτωτιστής τότε Μιχάλης Μπούχλης είχε παραβιάσει τουλάχιστον το μισό κώδικα ρίψεων.

Να σημειωθεί ότι αυτό που είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα την ηγεσία του Στρατού Ξηράς αλλά και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών είναι το συγκεκριμένο επικίνδυνο εγχείρημα να μην βρει μιμητές, που θα θελήσουν να βάλουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή τους.

Περίπου 8 μήνες μετά, ο Μανώλης Μπούχλης έχει πλέον ολοκληρώσει τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις του στρατού, ωστόσο έλαβε κλητήριο με το οποίο καλείται να κάτσει στο εδώλιο του Στρατοδικείου Λάρισας στις 5 Νοεμβρίου για την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι όταν γίνεται ΕΔΕ για κάποια υπόθεση ο φάκελος πάει πάντα στον στρατιωτικό εισαγγελέα, ο οποίος και κρίνει αν μια υπόθεση θα παραπεμφθεί σε δίκη ή όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr στο κλητήριο αναφέρεται ότι δικάζεται για το γεγονός ότι κρατούσε κινητό και τραβούσε βίντεο, για ζήτημα της σωματικής ακεραιότητας των υπολοίπων στρατιωτών και για εθνικό ζήτημα καθώς φαίνεται στρατιωτικό υλικό και περιοχή που μπορούν να δουν και να πάρουν άλλες χώρες.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ