Ποιο στρατόπεδο ακολουθεί την τύχη του «Παύλου Μελά»;

Μετά το στρατόπεδο «Παύλου Μελά» που αποδόθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση ακολουθεί άλλο ένα στρατόπεδο αυτή την φορά σε νησί του Αιγαίου.

Ένα κτήμα της 80 ΑΔΤΕ θα είναι το επόμενο στρατόπεδο που κατα πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει τον δρόμο του στρατοπέδου «Παύλου Μελά».

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Δημήτρης Γάκης, πραγματοποίησε το διήμερο 8-9 Μαρτίου 2017 επίσκεψη στην Κω στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για το έτος Δωδεκανήσου, που με αφετηρία την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα προγραμματιστούν σε κάθε νησί στη Δωδεκάνησο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017».

Σε αυτές τις συναντήσεις όπως αναφέρει το κόμμα υπήρξε: «συνάντηση του βουλευτή Δωδεκανήσου με το Δήμαρχο Κω, συζητήθηκε το θέμα της διεκδίκησης και απόδοσης από την Πολιτεία στο λαό της Κω του κτήματος της πρώην Διοίκησης 80 ΑΔΤΕ για την δημιουργία Μουσείου Νεώτερης Ιστορίας της Κω».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στρατόπεδο Παύλου Μελά: Κεραυνοί Δαβάκη για τη σύμβαση!


Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας

Υπέρ της απόδοσης στρατιωτικών γαιών στην τοπική αυτοδιοίκηση εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Θέλω, όμως, για άλλη μια φορά, να αναφερθώ στο σημαντικό ρόλο των τοπικών συλλογικοτήτων, το ρόλο τον αναντικατάστατο των κινημάτων πόλης, των κινημάτων των πολιτών.

Διότι η θετική συμβολή τους, υπήρξε συμβολή καθοριστικής σημασίας, συμβολή που ήρθε με δεκαετίες αγώνων, επιμονή και αποφασιστικότητα, ώστε το πρώην στρατόπεδο να μην μετατραπεί σε τσιμέντο, αλλά σε ζωτικής σημασίας χώρο αναψυχής για όλους τους πολίτες.

Η αντίληψή τους, η αντίληψη των κινημάτων πολιτών που διεκδικούν ελεύθερους χώρους, είναι η ανάκτηση του δημόσιου χώρου από την κοινωνία, η επένδυση στην ποιότητα ζωής, η δημιουργία εστιών ήπιας αναψυχής και πολιτισμού μέσα στον αστικό ιστό.

Και θέλω να τονίσω, ότι αυτή η αντίληψη, είναι μια αντίληψη που συνάδει και με την αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης. Και γι’ αυτό δίνουμε μάχες.

Δίνουμε μάχες πρώτα και κύρια απέναντι στο τέρας της γραφειοκρατίας. Ούτε και εγώ δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο ανίκητο είναι ορισμένες φορές, αλλά καταφέρνουμε πολλές φορές και το νικάμε.

Δίνουμε μάχες, δείχνοντας ιδιαίτερη πολιτική βούληση για να ικανοποιήσουμε δίκαια αιτήματα αγώνων των τοπικών κινημάτων για δημόσιους ελεύθερους χώρους και άρα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Γιατί, αν θέλετε, στο τέλος-τέλος, για μας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι όλα ζήτημα κερδών και ζημιών. Δεν είναι όλα κέρδη και ζημιές στη ζωή μας. Υπάρχει κάτι ανεκτίμητο που δεν μπορεί να μετρηθεί ως κέρδος και ως ζημιά: Το ανεκτίμητο της ποιότητας ζωής, το ότι εδώ τα παιδιά, τα παιδιά σας, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μια βόλτα, να περπατήσουν ελεύθερα, να παίξουν, να τρέξουν, να παίξουν ποδόσφαιρο, κυνηγητό, να ερωτευθούν, να δουν συναυλίες. Αυτό δεν προσμετράται λογιστικά. Δεν μπορεί κανείς να μετρήσει το κέρδος, το μεγάλο κέρδος για την κοινωνία.

Η «ζημιά» λοιπόν, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των 52 στρεμμάτων, μπροστά σ’ αυτό το κέρδος, είναι αμελητέα.

Και θέλω να εξάρω, με την ευκαιρία, και τη δυνατότητα που μπορούν να έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις – το πιο οργανωμένο και συγκροτημένο κύτταρο της Πολιτείας και της δημόσιας διοίκησης γενικότερα – να συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του τόπου. Θέλουμε οι Ένοπλες Δυνάμεις, να είναι επαγγελματικού επιπέδου, να είναι σε πολύ καλή ετοιμότητα, αποτρεπτική ετοιμότητα, αλλά θέλουμε να τις βλέπουμε και να παράγουν και κοινωνικό έργο.

Αυτός ο συνδυασμός, να νοιάζονται δηλαδή για την κοινωνική συνοχή, είναι ο άριστος συνδυασμός».

Στα social media πάντως πολλοί είναι οι στρατιωτικοί που διαφωνούν με αυτή την πρακτική και αντιπροτείνουν την αξιοποίηση των ακινήτων για να στηριχθούν τα στελέχη των Ε.Δ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ