Τι είναι αυτό που έχει ο Στρατός και δεν το έχει το Επιτελικό Κράτος

χιονια στρατος

Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης, Διεθνολόγος – Γεωστρατηγικός Αναλυτής – ιδρυτικό μέλος του Παρατηρητήριου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ)

 

Έχετε αναρωτηθεί τι είναι αυτό που έχει ο Στρατός και μας ξελασπώνει και δεν το έχει το Επιτελικό Κράτος?

Η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά που δεν τα έχει το Επιτελικό Κράτος, όπως το αίσθημα καθήκοντος και πολλά άλλα.

Υπάρχει όμως και μια πολύ πρακτική διάσταση του πράγματος.

Ο Στρατός έχει γραπτούς κανόνες και δοκιμασμένες διαδικασίες για τα πάντα! Όλοι, από τον Α/ΓΕΕΘΑ ως και τον τελευταίο στρατιώτη είναι εκπαιδευμένοι πάνω σε αυτούς τους κανόνες.

Και είναι κανόνες πρακτικοί και συνήθως αποτελεσματικοί. Δεν είναι βασισμένοι στην υπέρλαμπρη ιδέα του νομικού συμβούλου ενός υπουργού που ενδέχεται να αντιφάσκει με την υπέρλαμπρη ιδέα κάποιου άλλου νομικού συμβούλου άλλου υπουργού. Είναι ενιαίοι κανόνες που διέπουν όλο το σύστημα!

Άρα, χρειαζόμαστε ενιαίους κανόνες και όλοι να είναι εκπαιδευμένοι σε αυτούς. Από τον ΠΘ ως τον τελευταίο πιτσιρικά.

Και πως θα γίνει αυτό?

Ένα εγχειρίδιο Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους μαθητές και μάθημα που θα έχει μεγάλη βαρύτητα στη βαθμολογία και διδακτικές μονάδες και θα διδάσκεται από πρώην στελέχη των ΕΔ, ΠΣ, Αστυνομία, Λιμενικό και ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, αφού πρώτα οι εκπαιδευτές θα έχουν και οι ίδιοι πιστοποιηθεί για την επάρκειά τους σε αυτό το ρόλο.

Έτσι, αρχίζεις και βάζεις μια σειρά στα πράγματα.

 


Περισσότερα άρθρα από το Βασίλη Κοψαχείλη:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ


 

armynow.gr google news

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετά την μεταπολίτευση που το κράτος έπεσε στα χέρια των κλαδικών όπου τα κακώς εννούμενα δημοκρατικά δικαιώματα υπερίσχυσαν της λογικής, των δοκιμασμένων κανόνων και διαδικασιών όπου ο κέθε λογής ανεύθυνος τσοπάνος αναρριχήθηκε αυτοσχεδιάζοντας ήταν αναμενόμενο το σημερινό αποτέλεσμα. Η ανοησία διδάχτηκε διαχεόμενη σε όλη τη κοινωνία. Και οι οδηγοί ευθύνονται, δεν μπορούν κάθε χειμώνα να πετάξουν ένα σακουλάκι με αλυσίδες στο πορτ μπαγάζ? Τόσο δύσκολο είναι?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ