Στρατός: Η Ήπειρος λέει «ΟΧΙ» με ένα εντυπωσιακό βίντεο

Η ιστορία συνεχίζεται και είναι σε καλά χέρια όπως αποδεικνύει το βίντεο που ετοίμασε ο Στρατός και δείχνει τις καθημερινές εκπαιδεύσεις του προσωπικού στην Ήπειρο.

Το ΟΧΙ που φαίνεται στα πρώτα πλάνα του βίντεο που ετοίμασε ο Στρατός,  γραμμένο με πέτρες στην πλαγιά του βουνού είναι το διαχρονικό μήνυμα που στέλνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προς όποιον επιβουλεύεται την ανεξαρτησία μας.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού συνεχίζοντας τον βομβαρδισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με υλικό που κάνει γνωστή σε όλους την καθημερινή προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων μοίρασε ένα νεο βίντεο με τις δραστηριότητες της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ηπείρου.

Δράση που δεν περιορίζεται μόνο στα στρατιωτικά καθήκοντα αλλά σνεχίζεται με την κοινωνική παρουσία και συνεισφορά σε ένα μέρος που η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άλλωστε ισχυρή και διαρκής παντού.

Δείτε στο βίντεο του ΓΕΣ βολές μέρα και νύχτα, πεζοπόρα τμήματα να προετοιμάζονται για την απευκταία περίπτωση που το καθήκον επιβάλλει να αναλάβουν δράση έναντι κάποιας επιβουλής, και συνεντεύξεις απο την Ηπείρο.

 

Η VIII ΜΠ

Ας δούμε και την «ταυτότητα» της VIII ΜΠ ΤΑΞ όπως την παρουσιάζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Ταύρος μέσα σε στεφάνι βελανιδιάς. Η εικόνα αυτή είναι η μία πλευρά αρχαίου νομίσματος των Φυλών που κατοικούσαν στην Ήπειρο τον 3ο π.Χ. αιώνα. Στην άλλη όψη του νομίσματος γράφεται η λέξη “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ” που σημαίνει “ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ” γιατί η πρώτη ονομασία της Ηπείρου ήταν “ΑΠΕΙΡΟΣ”. Ως λογότυπος του εμβλήματος αναγράφεται η λέξη “ΟΧΙ” που θυμίζει το μεγαλείο και τους ηρωικούς αγώνες της VIII ΜΠ στα ηπειρώτικα βουνά κατά τον πόλεμο του 1940-41. Με τα παραπάνω, δίνεται συμβολικά η ιστορική συνέχεια του Ηπειρωτικού χώρου, με τον οποίο συνδέεται άμεσα και η ιστορία της Μεραρχίας.

ΡΗΤΟ: “ΟΧΙ”.

Ιστορική απάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά στον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι, όταν ο τελευταίος, την 3η πρωινή της 28ης Οκτωβρίου 1940, ζήτησε για λογαριασμό της κυβέρνησής του, την είσοδο του ιταλικού στρατού στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ