Στρατός Ξηράς: Καταγγέλουν διακρίσεις και αδικίες στην καταβολή των ΗΕΕ

32 ΤΑΞΠΖΝ

Η ανακοίνωση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του προσωπικού των ΕΔ από το ΥΠΕΘΑ χαροποίησε πολλούς αλλά όπως φαίνεται εκ των υστέρων η καταβολή του γίνεται με διακρίσεις ανάμεσα στα τρία Επιτελεία.

Όπως αποδεικνύεται ο αριθμός ΗΕΕ που θα καταβληθεί ως αποζημίωση στα στελέχη του Στρατού Ξηράς για τις ημέρες της ελληνοτουρκικής κρίσης περιορίζεται σε μόλις 5 όταν η Πολεμική Αεροπορία θα δώσει 12 και το Πολεμικό Ναυτικό 14 δημιουργώντας διακρίσεις και αδικίες.

Για τις διακρίσεις αυτές και την αδικία εκφράζει με ανακοίνωσή του την έντονη διαμαρτυρία το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερικής Ενότητας Βόλου – Μαγνησίας (ΕΣΠΕΕΒ-Μ).

Όπως σημειώνει ειδικότερα στην ανακοίνωση – διαμαρτυρία «οι Ημέρες Εκτός Έδρας (ΗΕΕ) που ορίζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ως αποζημίωση για την αυξημένη επιφυλακή του προσωπικού του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε σχέση με τα καθοριζόμενα από τα άλλα δυο Γενικά Επιτελεία ποσά, που θα αποδοθούν στο προσωπικό τους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι βάσει των καθοριζόμενων, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το προσωπικό της 111ΠΜ ΔΙΚΑΙΩΣ θα λάβει 12 ήμερες εκτός έδρας (ΗΕΕ), ενώ το προσωπικό των  σχηματισμών της 32ΤΑΞΠΖΝ και της 1ης ΤΑΞΑΣ θα λάβει ΜΟΝΟ 5 ΗΕΕ, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις των στελεχών αυτών των Μονάδων.

Η ΕΣΠΕΕΒ-Μ θεωρεί ως εξαιρετικά μικρή την αποζημίωση που καθορίστηκε  από το ΓΕΣ για τα στελέχη του ΣΞ, δεδομένου ότι αυτό πέρα από αδικία, είναι κάτι που υποβαθμίζει ευθέως την προσφορά των εν λόγω στελεχών και επιδρά αρνητικά στο ηθικό τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Ένωση παρακαλεί για την επανεξέταση – αύξηση της αποζημίωσης του προσωπικού του ΣΞ προκειμένου να υπάρξει μια εξομάλυνση στην αποζημίωση του στρατιωτικού προσωπικού μεταξύ των τριών Όπλων».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ