Συνάντηση της ΠτΔ με τον ΥΦΕΘΑ Αλκ. Στεφανή για το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης

ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος την ενημέρωσε για θέματα των αρμοδιοτήτων του.

Ο κ. Στεφανής παρουσίασε στην κ. Σακελλαροπούλου το σχέδιο για τη δημιουργία Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στην περιοχή του Φλοίσβου, όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ».

Στο Πάρκο αναμένεται να φιλοξενηθούν εκθέματα και ψηφιακό περιεχόμενο που θα αποτυπώνουν την πορεία των Ελλήνων στη θάλασσα από το παρελθόν έως και σήμερα.

Το Μνημόνιο συνεργασίας με την ΑμΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ»

Υπενθυμίζουμε ότι την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής, εξ ονόματος του Ελληνικού Δημοσίου, και ο Πρόεδρος της ΑμΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ» κ. Αναστάσιος – Άρης Θεοδωρίδης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για τη δημιουργία χώρου προβολής της διαχρονικής σχέσης των Ελλήνων με τη θάλασσα, στην περιοχή του Φλοίσβου, Παλαιού Φαλήρου.

Με τη στήριξη και τη συνεργασία των αρμοδίων υπουργείων, του κόσμου της ελληνικής ναυτιλίας και τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα, η ιστορία του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού, αλλά και όλων των ανθρώπων που έχουν στην πορεία του ελληνισμού αγκαλιάσει με την επαγγελματική ή ερασιτεχνική δράση τους τη θάλασσα, θα αποκτήσει το δικό της σύγχρονο χώρο, όπου θα προβάλλεται η τέχνη, η παράδοση και το μέλλον τόσο της ναυτοσύνης όσο και της στενής σχέσης μας ως λαού με τη θάλασσα.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με την παρουσία των κ.κ. Ιωάννη Ζερβάκη, Σύμβουλο του κ. Πρωθυπουργού με αντικείμενο τη συνεργασία του Κράτους με την Κοινωνία των Πολιτών, Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ιωάννη Γκοντικούλη και Υπαρχηγού ΓΕΝ Υποναυάρχου Γεώργιου Καμπουράκη ΠΝ. Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε με την παρουσία του, ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Αθανάσιος Βάλαρης.

ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΑμΚΕ «ΚΥΚΛΩΨ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ