ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Σαμαρά: «Ο Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία»

ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική θύελλα σηκώνει η σημερινή συνέντευξη στην Καθημερινή της Κυριακής του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική στη κυβέρνηση για τις διερευνητικές επαφές που ξεκινάει τη Δευτέρα με την Τουρκία.

Όπως ήταν αναμενόμενο άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωση χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και σχολιάζει για τα όσα λέει στην συνέντευξη ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνοντας: «Ο κ. Σαμαράς με τη συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής αποκαλύπτει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πρωθυπουργός υπό κηδεμονία».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση υπό τον τίτλο «ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του κ. Σαμαρά», η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «τη μια ο κ. Σαμαράς τον αναγκάζει να κωλυσιεργεί σε σχέση με την κύρωση των μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία εκθέτοντας τη χώρα, την άλλη του τραβάει το αυτί γιατί ξεκινάει διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «αυτή η ιδιότυπη ομηρία του πρωθυπουργού από τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του, θα ήταν απλά θλιβερή αν δεν αφορούσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον διάλογο με την Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην πιο δύσκολη στιγμή τους». Τονίζει ότι «η στρατηγική της χώρας σε σχέση με την Τουρκία δεν είναι θέμα που αφορά τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τα εθνικά μας συμφέροντα», για να υπογραμμίσει, τέλος, ότι «οι παλινωδίες, το κενό στρατηγικής και η διαρκής κυβερνητική κακοφωνία, βλάπτουν σοβαρά την εξωτερική πολιτική της χώρας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο topics.gr

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ