Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας: Όλο το ΦΕΚ

Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ): Όλες οι ρυθμίσεις για την νέα Σχολή που καταργεί τρείς ιστορικές Σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας πέρασαν σε ΦΕΚ.

 

Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Μ.Υ.Α.) είναι Ανώτερη Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αποστολή της Σ.Μ.Υ.Α. είναι να παράγει, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, άνδρες και γυναίκες μόνιμους υπαξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.), με άρτια στρατιωτική αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Π.Α.

Ο συμβολισμός

Η ΣΜΥΑ όπως είναι γνωστό, και έχουν άλλωστε υπάρξει και αντιδράσεις για αυτό, καταργεί ιστορικές Σχολές της ΠΑ.

Για συμβολικούς λόγους λοιπόν προβλέπεται στο κάτω μέρος του εμβλήματος της ΣΜΥΑ να απεικονίζονται τα εμβλήματα και οι ονομασίες των τριών συγχωνευόμενων σχολών, της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α), της Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών (Σ.Υ.Δ.) και της Σχολής Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (Σ.Ι.Ρ.), ενώ τρεις γραμμές συμβολίζουν την συνένωσή τους σε μία.
 

 

Στο επάνω μέρος αναγράφεται το αρχαίο ρητό «ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ» του Πιττακού του Μυτιληναίου (650-570 π.Χ.)

Η 27η Ιουλίου, ημερομηνία ίδρυσης της Σ.Μ.Υ.Α. το έτος 2016, καθορίζεται ως «Ημέρα Σχολής» και εορτάζεται ανάλογα.

Στους Δοκίμους της Σ.Μ.Υ.Α. παρέχεται για όλες τις ειδικότητες ακαδημαϊκή και στρατιωτική εκπαίδευση. Επιπλέον, για την ειδικότητα των Ραδιοναυτίλων, παρέχεται και πτητική εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της Π.Α

Δείτε το: ΦΕΚ Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας

Κώστας Αττίας
 

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ