Συγκίνηση και εκπλήξεις στην συγκέντρωση της Τάξεως ΣΣΕ 1991

Λίγους μήνες πριν από τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την κατάταξή τους στη ΣΣΕ, το Σεπτέμβριο του 1987, πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου η συγκέντρωση της Τάξεως ΣΣΕ 1991.

 

Γράφει ο Κ. Τσιάκαλος

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο πρόσωπο των παρευρισκομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν να συναντηθούν από τον Ιούνιο του 1991, αμέσως μετά από την ορκομωσία τους ως Ανθυπολοχαγοί.

Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τους 170 και πλέον παρευρισκομένους, αφού οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει τον κ. Αρχηγό του ΓΕΣ Αντγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος υπήρξε ένας από τους Διμοιρίτες τους κατά τον χρόνο εισόδου της Τάξεως στη Σχολή.

Ο κ. Αρχηγός αποδεχόμενος την πρόσκληση, παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του, προσήλθε για μικρό χρονικό διάστημα στην εκδήλωση και απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους συμμαθητές. Από τον χαιρετισμό του αξίζει να συγκρατήσουμε τα παρακάτω:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να είμαι εδώ σήμερα μαζί σας. Είναι εξαιρετικά τιμητικό να προσκαλείται κάποιος να συμμετάσχει σε μία άλλη τάξη. Tη συγκεκριμένη τάξη την παρακολουθώ από πρωτοετείς ευέλπιδες, οπότε είχα υποχρέωση να έρθω. Μεγάλη λοιπόν η τιμή. Δεν θέλω να σας πω κάτι άλλο, να σας έχει ο Θεός καλά, να είστε δυνατοί, να είστε αγαπημένοι. Το ότι έγινα εγώ Αρχηγός, είναι απόρροια της τάξης μου. Θυμηθείτε τον εαυτό σας στην πρώτη τάξη τι συζητήσεις κάνατε μεταξύ σας. Το θάρρος που έδωσε ο ένας στον άλλο για μια δύσκολη στιγμή. Τις συζητήσεις μετά που κάναμε στα σχολεία μας, πώς ο ένας μάθαινε από τις εμπειρίες του άλλου και έτσι σιγά-σιγά διαμορφώνουμε τη στρατιωτική μας προσωπικότητα και καταλήγουμε κάπου. Κάποιος μπορεί να γίνει Αρχηγός. Δεν είναι μόνος του, δεν είναι αυτόφωτος. Έχει πάρει φως και από τους άλλους. Άρα λοιπόν στην τάξη σας, στην εξαιρετική τάξη, κάποια στιγμή κάποιος θα γίνει Αρχηγός, δεν είναι μόνος του, το οφείλει στην τάξη και πάντα να είστε αγαπημένοι.Ο Θεός να σας έχει καλά. Και πάλι νοιώθω πολύ υποχρεωμένος για την τιμή που μου κάνατε να είμαι εδώ μαζί σας, ο Θεός να ’ναι μαζί με την Πατρίδα μας, να ’στε καλά!»

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης, τα μέλη της Τάξεως ΣΣΕ 1991 βράβευσαν το συμμαθητή τους Ανχη (ΠΒ-ΕΥ) Ευάγγελο Κακοσαίο για τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σεπτέμβριο του 2017 στις εγκαταστάσεις της Σχολής!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ