Στρατηγός Ζιαζιάς: Το πρώτο, ίσως και το τελευταίο, εθνικό συλλαλητήριο για την Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Του Στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά, επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ.

Σαν σήμερα 9 Μάϊου του 1956 , έγινε το μεγαλειώδες ΕΘΝΙΚΟ συλλαλητήριο στην Αθήνα για την αποτροπή του απαγχονισμού του Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου  ,που μάχονταν για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, που μάχονταν για τα ΙΕΡΑ και τα όσια του ΕΘΝΟΥΣ μας . Η πόλη της Αθήνας παρέλυσε γιατί σχεδόν όλοι οι πολίτες μαζί με τους παραγωγικούς φορείς είχαν μαζευτεί στο κέντρο για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο με μπροστάρη και πάλι την Εκκλησία μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πρόεδρος του ΠΕΕΚ(Πανελλήνια Επιτροπή Ενώσεως Κύπρου) εκφώνησε πύρινο λόγο και έθεσε στην διάθεση του Αθηναικού λαού ΨΉΦΙΣΜΑ το οποίο εγκρίθηκε δια βοής.

Μετα το πέρας του συλλαλητηρίου, κατα την σύγκρουση της αστυνομίας με τους διαδηλωτές, η Αθήνα αιματοκυλίστηκε με τέσσερις νεκρούς τους : ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΓΕΡΟΝΤΗ, ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ, ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΗ  και 197 τραυματίες.

Σήμερα στους ιερούς ναούς της Κύπρου, θα τελεσθούν τα μνημόσυνα των πρώτων απαγχονισθέντων από τους Εγγλέζους δυνάστες, Μιχαλάκη Καραολή και Ανδρέα Δημητρίου (10/5/1956). Ο Ανδρέας Δημητρίου, πριν οδηγηθεί στην αγχόνη, είπε: «Λυπάμαι που δεν θα δω την Κύπρο μας ελεύθερη. Όμως δεν με φοβίζει ο θάνατος, επειδή η ζωή είναι περιττή στη  σκλαβιά». Ο Μιχαλάκης Καραολής είπε: «Τα Ελληνόπουλα δεν ξέρουν μόνο πώς πρέπει να ζουν. Ξέρουν και πώς να πεθαίνουν…».

65 χρόνια μετά, οι νεο-Έλληνες δεν γνωρίζουν τους νέο μάρτυρες του ΕΘΝΟΥΣ μας . Φρόντισαν γι΄ αυτό οι δήθεν «προοδευτικοί» ,οι οπαδοί της παγκοσμιοποιησης , οι «ΝΕΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»  άρτι αφιχθέντες χορτασμένοι από τις Βρυξέλλες  , να εξαλείψουν από την ιστορία μας κάθε Εθνικό θέμα, προκειμένου να επιβληθεί στον Ελληνισμό η … «ανοσία της αγέλης» ,απέναντι στον «ιό του κατευνασμού»και του «ραγιαδισμού». Να εξαφανισουν ,απ΄ τη συλλογική μας μνημοσύνη, σταδιακά και με πρόγραμμα, όλους τους σύγχρονους ήρωες, τους «Άξιους  , τους Άριστους της Πατρίδοος» ,που πορεύτηκαν με “φάρο” τα ιερά και τα όσια της ΠΑΤΡΙΔΟΣ .

Νάνοι ταγοι της Χωρας μας ,δήθεν μεταρρυθμιστές της παιδείας , έθεσαν και διατηρούν  ακόμη εκτός της ιστορικής μνήμης , όχι μόνο τον Καραολή και τον Δημητρίου, αλλά και τον Ευαγόρα, τον Αυξεντίου, τον Σολωμού, τον Ισαάκ και γενικα όλους τους ΗΡΩΕΣ του Κυπριακού Αγώνα αλλα και τους ΗΡΩΕΣ της Κυπριακής τραγωδίας του 1974 .

Δυστυχώς ο κυπριακός Ελληνισμός, αλλά και γενικά ο Ελληνισμός  προκαλείται ξανά και σήμερα και εξευτελίζεται βάναυσα  για πολλοστή φορά. Οι δήθεν «κυρίαρχες βρετανικές Βάσεις», στις 2 Ιουνίου 2022 διοργανώνουν στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου «φιλανθρωπική εκδήλωση» για να εορτάσουν τα 70χρονα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στον θρόνο. Είναι προφανές ότι η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου θα παραστούν για να τιμήσουν μια βασίλισσα ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ του Ευαγόρα Παλληκαρίδη και άλλων αγωνιστών της θρυλικής ΕΟΚΑ.

Γνωρίζουν οι ταγοι του τόπου μας , ότι το ειδικό τους βάρος ειναι ελάχιστο μπροστά στα έργα και τις πράξεις των ΗΡΩΩΝ  μας και η μνήμη τους γελοιοποιεί τα κούφια λόγια τους, τις πράξεις και τις παραλείψεις τους…….που έφεραν το ΕΘΝΟΣ στην σημερινή κατάσταση …..

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ………..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΛΗΚΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΗΜΟΥΣ ΝΕΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ  ΠΡΟΤΥΠΑ , ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΖΩΗΣ…….

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

 


Περισσότερα από το Στρατηγό Κωνσταντίνο Ζιαζιά:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ


 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ