Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α: Οι χήρες ξανά έξω από το υπουργείο Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας διοργανώνει ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α στις 3 Σεπτεμβρίου για να καταθέσει ξανά τα αιτηματά του

 

 

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 3 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00, διοργανώνει το ΔΣ του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α (Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη) προκειμένου να ζητήσει, με την έξοδο από τα τα μνημόνια, την άρση της κατάφωρης αδικίας που επιβλήθηκε στις ορφανικές οικογένειες με το άρθρο 12 του ν.4387/2016.

Όπως αναφέρει και στην ανακοίνωση ο Σύλλογος τα κύρια αιτήματα είναι:

  • Άρση ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης Συντάξεων Χηρείας (κάτω των 52 και κάτω των 55 ετών).
  • Επαναφορά ποσοστού σύνταξης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Διατήρηση του ποσοστού στους παλαιούς δικαιούχους Σύνταξης Χηρείας.
  • Μη εφαρμογή επαναϋπολογισμού συντάξεων εκλιπόντων από 12 Μαΐου 2016 αλλά όποτε και αν αυτό ισχύσει στους λοιπούς συνταξιούχους.
  • Να μειωθεί η διάρκεια έγγαμου βίου χορήγησης Σύνταξης Χηρείας.

Για πρώτη φορά, ενημερώνει ταυτόχρονα, θα ναυλωθούν από το υστέρημα των μελών του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α και των φίλων, λεωφορεία προκειμένου να συμμετάσχουν και μέλη μας από την επαρχία στην εν λόγω κινητοποίηση.

Τέλος ο Σύλλογος καλεί τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις, τους Συνδέσμους και τους Συλλόγους, Εργαζομένων και Συνταξιούχων που στηρίζουν και υποστηρίζουν όλο αυτό το διάστημα να συνεχίσουν να το πράττουν και τώρα με τη συμμετοχή τους.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ