Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α: Ανυποχώρητες οι χήρες έξω από το υπουργείο Εργασίας

Δυναμική η παρουσία σήμερα του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α έξω από το υπουργείο Εργασίας. Απαιτούν την άρση του νόμου Κατρούγκαλου.

 

 

Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιεί σήμερα ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α (Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη) προκειμένου να απαιτήσουν την άρση της κατάφωρης αδικίας που επιβλήθηκε στις ορφανικές οικογένειες με το άρθρο 12 του ν.4387/2016.

Δεκάδες γυναίκες από όλη την Ελλάδα έχουν μαζευτεί έξω από το υπουργείο Εργασίας από νωρίς το πρωί, με πλακάτ και ανακοινώσεις για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη ζωή, καθώς με το νόμο Κατρούγκαλου τίθεται ζήτημα ακόμα και της καθημερινής επιβίωσής τους. Οι γυναίκες του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α είναι τόσο αποφασισμένες ώστε προκειμένου να καταφέρουν να έρθουν από όλη την Ελλάδα, ναύλωσαν λεωφορεία για να δώσουν το παρόν στη σημερινή συγκέντρωση.

Τα κύρια αιτήματα που βάζει ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α είναι:

  • Άρση ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης Συντάξεων Χηρείας (κάτω των 52 και κάτω των 55 ετών).
  • Επαναφορά ποσοστού σύνταξης στο 70% που θα εδικαιούτο ο εκλιπών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Διατήρηση του ποσοστού στους παλαιούς δικαιούχους Σύνταξης Χηρείας.
  • Μη εφαρμογή επαναϋπολογισμού συντάξεων εκλιπόντων από 12 Μαΐου 2016 αλλά όποτε και αν αυτό ισχύσει στους λοιπούς συνταξιούχους.
  • Να μειωθεί η διάρκεια έγγαμου βίου χορήγησης Σύνταξης Χηρείας.

Παράλληλα ο Σύλλογος ΑΞ.Ι.Α ζητά να τηρηθούν οι υποσχέσεις περί: Επίσπευσης έκδοσης οριστικών συντάξεων θανόντων συνταξιούχων. Άμεσης έκδοσης αλλά και εφαρμογής του λογισμικού εκδόσεως συντάξεων για θανόντες εργαζόμενους. Διευθέτησης χρεών προς ταμεία και εφορία πέραν των 12 δόσεων.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ