Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α: Απογοήτευση μετά τη συνάντηση με Αχτσιόγλου

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
 
Σε εκκρεμότητα θεωρούν ότι παραμένει το θέμα τους ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α μετά από συνάντηση που είχαν τα μέλη του Συλλόγου με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιο Πετρόπουλο.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος μετά τη συνάντηση, «δεν υπήρξε καμία δέσμευση ούτε για την επαναφορά του δικαιουμένου ποσοστού τουλάχιστον στο 70%, ούτε για τη μείωση των ετών εγγάμου βίου, ούτε και για τη μη εφαρμογή του επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α:
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., μετά της εργατολόγου κ. Αγγελικής Μητροπούλου, με την Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.
Το ΔΣ του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α επανέλαβε για πολλοστή φορά τα πάγια αιτήματά του και ζήτησε την άρση των δυσμενών μνημονιακών προϋποθέσεων και συνεπειών του άρθρου 12 του ν.4387/2016 στους δικαιούχους συντάξεων χηρείας. Ειδικότερα, την κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης ή/και διατήρησης της σύνταξης, την επαναφορά του δικαιουμένου ποσοστού στο 70% (έναντι του 50%) της σύνταξης του εκλιπόντος, τη μείωση της απαιτούμενης διάρκειας εγγάμου βίου από τα 5 στα 3 έτη και τέλος τη μη εφαρμογή του επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας.
Δυστυχώς, η Υπουργός κ. Αχτσιόγλου δεσμεύτηκε μόνον προφορικά για την αναστολή – και όχι την κατάργηση – του μέτρου των ηλικιακών κριτηρίων, χωρίς μάλιστα να είναι σε θέση να προσδιορίσει το ακριβές χρονικό διάστημα ισχύος της εν λόγω αναστολής. Δήλωσε επίσης ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός Απριλίου 2019 και υποσχέθηκε να καλέσει το Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του.
Έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια διακατέχουν τα μέλη του ΔΣ, αφού φάνηκε πλέον καθαρά ότι το Υπουργείο Εργασίας ουδέποτε έδωσε τη δέουσα σημασία στο θέμα που απασχολεί χιλιάδες δικαιούχους σύνταξης χηρείας.
Φάνηκε, επίσης, πως οι υποσχέσεις που είχαν δοθεί στο παρελθόν από τον κ. Πετρόπουλο (20 Νοεμβρίου 2018) για αναθεώρηση των δυσμενών διατάξεων και εκ νέου νομοθέτηση εντός του Φεβρουαρίου 2019, είτε δεν είχαν δοθεί κατόπιν συνεννοήσεως με την κ. Υπουργό, είτε δόθηκαν με σκοπό να καθησυχάσουν τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α ώστε να μην προβούν σε περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Με δεδομένο πως δεν υπήρξε καμία δέσμευση ούτε για την επαναφορά του δικαιουμένου ποσοστού τουλάχιστον στο 70%, ούτε για τη μείωση των ετών εγγάμου βίου, ούτε και για τη μη εφαρμογή του επανυπολογισμού στις συντάξεις χηρείας, είναι σαφές πως το θέμα ΜΑΣ παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ