Συμφωνία για τη συμπαραγωγή της κορβέτας «Θεμιστοκλής» μεταξύ της ONEX και της Israel Shipyards Ltd.

ΚΟΡΒΕΤΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Συμφωνία για τη συμπαραγωγή της κορβέτας «Θεμιστοκλής» υπεγράφη μεταξύ της ONEX Neorion Shipyards – αμερικανικής εταιρείας με δραστηριότητες στην Ελλάδα – και της Israel Shipyards Ltd.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται τα ναυπηγεία του Νεωρίου στη Σύρο, η κορβέτα Θεμιστοκλής είναι ένα υπερσύγχρονο σκάφος που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιτήρησης των συνόρων της Ανατολικής Μεσογείου.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται στενά για τη διεθνή ανάπτυξη και προώθηση του «Θεμιστοκλή», έχοντας ως κύριους κόμβους παραγωγής την Ελλάδα και το Ισραήλ. Υπογραμμίζεται πως, πέρα από το πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, δεν έχει γίνει γνωστή κάποια πρόθεση αγοράς από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό- ωστόσο αποτελεί σίγουρα σημαντική εξέλιξη, καθώς αφορά σε ναυπήγηση σύγχρονου πολεμικού πλοίο με τη συμμετοχή ναυπηγείων στην Ελλάδα.

ΚΟΡΒΕΤΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Ο νέος σχεδιασμός της κορβέτας Θεμιστοκλής συνδυάζει την τεχνογνωσία της ελληνικής, ισραηλινής και αμερικανικής βιομηχανίας, και την επόμενη γενιά λειτουργικών προδιαγραφών στο μέλλον του ναυτικού πολέμου.

Πρόκειται για ένα σκάφος πολλαπλών χρήσεων με μήκος 72 μέτρα και εκτόπισμα περίπου 800 τόνων, ενώ μπορεί επίσης να φτάσει ταχύτητα άνω των 30 κόμβων. Μπορεί να λειτουργήσει ένα μεσαίου μεγέθους θαλάσσιο ελικόπτερο, αλλά υποστηρίζει επίσης σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης μονάδων ειδικών δυνάμεων.

ΚΟΡΒΕΤΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο «Θεμιστοκλής» περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν στις ειδικές απαιτήσεις των πελατών.

Για την ONEX Neorion Shipyards και την Israel Shipyards Ltd το όνομα «Θεμιστοκλής» συμβολίζει τις κοινές αρχές, τον πολιτισμό και τις αξίες των λαών, με βάση την ελευθερία, τη δημοκρατία και την ισχύν εν τη ενώσει.

Ο Θεμιστοκλής ήταν Αθηναίος πολιτικός, στρατηγός και ειδικός στη ναυτική στρατηγική, του οποίου η έμφαση στη ναυτική δύναμη και τις στρατιωτικές δεξιότητες ήταν καθοριστική κατά τη διάρκεια των Περσικών πολέμων. Ήταν ο δημιουργός της αθηναϊκής θαλάσσιας δύναμης και ο κύριος σωτήρας της Ελλάδας από την υποταγή στην Περσική Αυτοκρατορία στη Μάχη της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ