Συνάντηση Αρχηγών ΓΕΝ και Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.: Η συνεργασία και η κοινή δράση ΠΝ και Λιμενικού στο επίκεντρο

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ - ΑΡΧΗΓΟΣ Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ.

Οι προκλήσεις στο Αιγαίο θέλουν και κοινή αντιμετώπιση το επόμενο διάστημα και η συνεργασία ΠΝ και Λιμενικού πλέον καθίσταται απαραίτητη.

Στα πλαίσια αυτά χθες συναντήθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ συναντήθηκε με τον Αρχηγό Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη, στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Κατά τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας, και έγινε παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ, του Β’ Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλέξανδρου Θεοφανόπουλου και αρμόδιων επιτελών.

Τόσο το Πολεμικό Ναυτικό όσο και το Λιμενικό απαιτείται να δράσουν πλέον με μεγαλύτερη συνεργασία για να αντιμετωπίσουν ειδικά στο Αιγαίο τις προκλήσεις με το μεταναστευτικό – προσφυγικό αλλά και τη τούρκικη δρατηριότητα που γίνεται ολοένα και πιο αυξανόμενη και προκλητική.

Στα πλαίσια αυτά δεν είναι τυχαίο ότι από πέρσι ξεκίνησε και στο Λιμενικό να εντάσσονται νέα στελέχη μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις και οι πρώτοι Δόκιμοι του Λιμενικού έχουν ενταχθεί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ακολουθούν το ίδιο ακριβώς εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Κι αυτό έχει τη σημασία του καθώς θα πρέπει οι αυριανοί αξιωματικοί του ΠΝ και του Λιμενικού να δρουν και να συνεργάζονται με κοινές αντιλήψεις. Είναι φυσικό λοιπόν οι ηγεσίες των δύο σωμάτων να πρέπει να συνεργαστούν για αποτελεσματικότερη κοινή δράση.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΝ - ΑΡΧΗΓΟΣ Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ