Στα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία ο Ακάρ και στο βάθος …ΜΟΕ

ΑΚΑΡ ΣΥΝΟΡΑ

Στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μετέβη ο Χούλουσι Ακάρ, συνοδευόμενος από σύσσωμη την ηγεσία των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Το «παιχνίδι» της επικοινωνίας στα δάχτυλα παίζουν οι Τούρκοι, καθώς αυτή τη φορά φρόντισαν να «διαφημίσουν» μία απλή επίσκεψη στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ έφτασε στην Αδριανούπολη, με σύσσωμη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ, τον αρχηγό των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγό Ουμίτ Ντουντάρ, τον αρχηγό της Αεροπορίας, πτέραρχο Χασάν Κιοτσούκακγιούζ, και τον αρχηγό του Ναυτικού, ναύαρχο Αντνάν Όλμπαλ.

Μέσω twitter οι «γείτονες» φρόντισαν να ενημερώσουν για την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στην Αδριανούπολη, όπου είδαν τον νομάρχη, τον διοικητή της 1ης Στρατιάς (έδρα Κωνσταντινούπολη) αλλά και τον διοικητή της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, που είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη των συνόρων.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ανέφερε νωρίτερα την Πέμπτη ότι η Τουρκία ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Άγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Ωστόσο επανέλαβε, την πάγια θέση της Άγκυρας ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, “στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- η “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”, στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε”.

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ