Συντάξεις στρατιωτικών – Αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας: Τι αλλάζει;

Συντάξεις στρατιωτικών: Τι γίνεται με την αναγνώριση στο διπλάσιο του χρόνου υπηρεσίας; . Το ΓΕΣ δίνει διευκρινήσεις.

Λεπτομερείς απαντήσεις δίνει έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού που φέρνει στο φως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ, ΠΣΑΕΜΘ, για την αναγνώριση του χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο.

Τι λέει το έγγραφο για τις συντάξεις στρατιωτικών;

Πρώτα απο όλα όπως αναφέρει το έγγραφο ο υπολογισμός του χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο είναι προαιρετικος. Άρα όσα στελέχη επιθυμούν να σταματήσουν να πληρώνουν εισφορά για την αναγνώριση στο διπλάσιο του χρόνου υπηρεσίας σε μονάδες εκστρατείας καθώς και τον πλασματικό χρόνο του ν.3865/2010 μπορούν να το κάνουν.

Χρειάζεται να καταθέσουν ανακλητική αναφορά, για να μην υπολογίζεται πλέον στο διπλάσιο ο χρόνος αυτός.

Πλήν όμως, κρατήσεις στο διπλάσιο οι οποίες έγιναν για κύρια σύνταξη πριν την υποβολή της αρνητικής δήλωσης δεν επιστρέφονται.

Για την αναγνώριση του πλασματικού χρόνου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πηγαίνουν απευθείας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) Αν ζητήσουν αναγνώριση σε δόσεις απο την μισθοδοσία και ταυτόχρονη παράλληλη αναγνώριση και των χρόνων σε μονάδες εκστρατείας θα υπάρχει τριπλή κράτηση. Για κύρια σύνταξη, για αναγνώριση πενταετίας και για την αναγνώριση του πλασματικού χρόνου.

Σε περιπτωση εφάπαξ αναγνώρισης έχει αλλάξει το ποσοστό της έκπτωσης και πλέον  έχει πάει στο μόλις 2% για κάθε έτος εξαγοράς απο 15% που ήταν.

Οι αναφορές στελεχών για αναγνώριση χρόνου σε μονάδες εκστρατείας με ημερομηνία πρωτοκόλλου μονάδας μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2016 παραμένουν στην ΓΕΣ/ΔΟΙ μέχρι να ξεκαθαρστεί το ποσοστό της έκπτωσης.

Όσοι θέλουν να τις ανακαλέσουν ή να αλλάξουν τις δόσεις θα πρέπει να κάνουν αναφορά.

Όσες αιτήσεις έχουν πρωτοκολληθεί στις μονάδες ώς 31-12-2016 θα υπολογίζονται οι εισφορές, εφάπαξ ή σε δόσεις με ποσοστό 6,67% επι των συντάξιμων αποδοχών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ