Συντάξεις στρατιωτικών: Τι αλλάζει απο 1-1-2017 με τον ΕΦΚΑ

Τέλος οι τρίμηνες αποδοχές για τους αποστράτους. Οι συντάξεις στρατιωτικών και αποστράτων των Σωμάτων Ασφαλείας θα δίνονται προκαταβολικά και θα συμψηφίζονται.

Με απόφαση του Γιώργου Χουλιαράκη, της 6ης Φεβρουαρίου,με ισχύ απο 1-1-2017 οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα παίρνουν με βάση τα στοιχεία του φακέλου τους προκαταβολή σύνταξης και παύει πλέον η χορήγηση των τριμηνων αποδοχών.

Η προκαταβολή θα καταβάλλεται αναδρομικά απο την επομένη της ημερομηνίας διαγραφής των αποστράτων απο την ενέργεια και αυτή η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τα ποσά της οριστικής σύνταξης που θα πληρωθούν αναδρομικά με την πρώτη καταβολή της σύνταξης.

Αν τα αναδρομικά της σύνταξης δεν φτάνουν τότε το προς συμψηφισμό ποσό θα παρακρατηθεί απο την καταβαλόμενη μηνιαία οριστική σύνταξη .

Η προκαταβολή σύνταξης θα πληρώνεται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα απο τον ενιαίο φορέα κύριας ασφάλισης , τον ΕΦΚΑ δηλαδή.

Η αλλαγή αυτή που προκαλεί ακόμα έναν αιφνιδιασμό έχει φέρει τον προβληματισμό και την αντίδραση των αποστράτων που βλέπουν πως ακόμα και στην τελευταία ευκαιρία που θα είχε η υπηρεσία να δείξει την φροντίδα της και που θα μπορούσε να τους συνδράμει στο νέο τους ξεκίνημα η πολιτεία φροντίζει να δημιουργούνται προβλήματα και αυτό να γίνει όσο πιο δύσκολα είναι δυνατό.

Θυμίζεται πως τις αλλαγές αυτές προκάλεσε ο νόμος 4387 του 2016

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ