Συντάξεις στρατιωτικών: Κίνημα υποστήριξης στις χήρες στο facebook (ΒΙΝΤΕΟ)

Συντάξεις στρατιωτικών: Θέμα τιμής είναι για τους στρατιωτικούς να μην αφήσουν απροστάτευτες τις χήρες στρατιωτικών απέναντι στον κυβερνητικό οδοστρωτήρα.

Στην ΕΡΑ Λάρισας με καλεσμένες χήρες που πλήττονται απο τον νόμο Κατρούγκαλου συζητήθηκε το θέμα με τις συντάξεις χηρείας την ώρα που οι αντιδράσεις κυρίως σε στρατιωτικούς και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας φουντώνουν.

Το σχετικό βίντεο ανέβασε στο youtube ο Απόστολος Παπαπαρίσης ενώ την ίδια ώρα δημιουργείται κίνημα συμπαράστασης στις γυναίκες για τις οποίες η κυβέρνηση συστήνει να πάνε να βρούνε καμιά δουλειά στην Ελλάδα της απόλυτης ανεργίας ειδικά για όσους είναι στην πέμπτη δεκαετία της ζωής τους.

Όσοι αντιδρούν στην απαράδεκτη κυβερνητική ρύθμιση, που αφορά όλες τις γυναίκες αλλά ιδίως τις χήρες στρατιωτικών και στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας λόγω της ιδιαιτερότητας της ιδιότητας του επαγγέλματος των συζύγων τους συσπειρώνονται στο facebook.

Είναι άλλωστε το μόνο που έμεινε μετά το κάθετο όχι της κυβέρνησης στην πρόταση αλλαγών που έκανε για τις χήρες στρατιωτικών ο Θανάσης Δαβάκης στην βουλή.

Στο https://www.facebook.com/ groups/1878492582388372/ θα δίνουν καθημερινά ραντεβού μέχρι να αποσυρθεί μια και για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας η ρύθμιση που προβλέπει με βάση τις προβλέψεις άρθρου 12 του ν.4387/2016 “Σύνταξη λόγω θανάτου” οι κυρίες που έχασαν τον άνδρα τους και είναι: (1) Από 52 έως 55 ετών να δικαιούνται το 50% της σύνταξης για 3 χρόνια, να διακόπτεται και να επαναχορηγείται σε ηλικία 67 ετών. (2) Κάτω των 52 ετών να δικαιούνται το 50% της σύνταξης μόνον για 3 έτη και μετά να διακόπτεται οριστικώς. 

Μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 7 σύζυγοι στελεχών ΕΔ και ΣΑ και 5 άλλων κοινωνικών ομάδων (5 Λάρισα – 4 Αθήνα – 1 Ρόδο – 1 Σέρρες – 1 Λεπτοκαρυά) που πλήττονται βάναυσα απο την κυβερνητική απόφαση να τους αφήσει στην ανέχεια.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ