Συντάξεις στρατιωτικών: Οργή για τα ψίχουλα στις οικογένειες πεσόντων

Οι συντάξεις στρατιωτικών που φτάνουν ή που σωστότερα δεν φτάνουν στις οικογένειες πεσόντων εν ώρα καθήκοντος προβληματίζουν τους στρατιωτικούς που κάνουν λόγο για ντροπή.

Η είδηση που προβλήθηκε απο την τηλεόραση με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου απο το δυστύχημα με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο έχει εξοργίσει τους στρατιωτικούς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίναρος: Με…149 ευρω «ξοφλάει» η κυβέρνηση! (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) καταγγέλει την πολιτεία που με την αιτιολογία ότι η σύζυγος στελέχους του ΠΝ που έπεσε στο καθήκον εργάζεται στο δημόσιο, παρέχει προσωρινά μόνο μια σύνταξη-ντροπής στην κόρη του αξιωματικού  της τάξεως των 150€.

Ολόκληρη η επιστολή της ΕΣΠΕΗΠ

ΠΡΟΣ :          Βουλευτές Ηπείρου

 

ΘΕΜΑ:           Συντάξεις σε οικογένειες Στρατιωτικών που έπεσαν στο καθήκον

 

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες Βουλευτές.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από  την τραγωδία στην Κίναρο. Τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου του 2016 στο Πολεμικό Ναυτικό σήμανε συναγερμός γιατί στις 02:45 π.μ., απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΑΒ-212 στην περιοχή της Κίναρου.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.

Λίγο αργότερα εντοπίζονται συντρίμμια στην Κίναρο, τακτοποιούνται τα σώματα του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ και του Ανθυπασπιστή (ΗΝ/ΡΕ) Ελευθέριου Ευαγγέλου. Είναι νεκροί.

Ώρες αργότερα και το πτώμα του κυβερνήτου του ελικοπτέρου, Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση ΠΝ ταυτοποιείται.

Με μεγάλη μας έκπληξη και απογοήτευση βλέπουμε σε δημοσιεύματα αλλά και σε δηλώσεις συγγενών  των ηρώων σε ΜΜΕ ότι το  κράτος, αρνείται να χορηγήσει σύνταξη στην χήρα του Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Ελευθέριου Ευαγγέλου, που έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος, με την αιτιολογία ότι αυτή εργάζεται στο δημόσιο, παρέχοντας προσωρινά μόνο μια σύνταξη-ντροπής στην κόρη του αξιωματικού  της τάξεως των 150€.

Εκτός όμως από την σύνταξη της ντροπής που δίνει το κράτος, η οργή ξεχειλίζει για τους συγγενείς, καθώς ως αιτία θανάτου σε  έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου  του Κράτους, αναφέρεται  ότι ο  θάνατός τους δεν οφείλεται στην υπηρεσία.

Παρακαλούμε  για τις άμεσες ενέργειές σας   ώστε να αποκατασταθεί  το αίσθημα αδικίας στην οικογένεια συναδέλφου που έπεσε στο καθήκον.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Λοχαγός (ΠΖ)

 

-Ο-

Γενικός Γραμματέας

 

Στρατσιάνης Παναγιώτης

ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ