Συντάξεις στρατιωτικών: Η Ν.Δ. ζητά νεο νόμο απο τον Πάνο Καμμένο

Επίθεση στο υπουργείο Άμυνας για τις συντάξεις που αφορούν τις χήρες στρατιωτικών εξαπολύει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Το λαβράκι που έβγαλε η ερώτηση του Θανάση Δαβάκη εκμεταλλεύεται η ΝΔ προκείμενου να στριμώξει την κυβέρνηση για τον νόμο Κατρούγκαλου που κόβει τις συντάξεις απο τις χήρες στρατιωτικών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανακοίνωση του αναφέρει πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόσο ως Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτης στην αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ως πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, οφείλει να γνωστοποιήσει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εάν προτίθεται, πέραν της αποστολής επιστολών με αντικρουόμενες θέσεις, να αναλάβει συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυση του θέματος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως η ΝΔ ζητά κάποια νομοθετική πρωτοβουλία.

Αναλυτικά στην δηλωση του αναφέρει:

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκφράζουν συνεχώς την τεράστια ανησυχία τους, σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 12 του ασφαλιστικού Νόμου 4387/2016 (Νόμος Κατρούγκαλου), που αφορά στις συντάξεις χηρείας.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:Χήρες στρατιωτικών: Γάμοι με προίκα και παιδιά με…άδεια

Κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Νόμου στη Βουλή των Ελλήνων, η Νέα Δημοκρατία είχε διατυπώσει τη διαφωνία της για τη συγκεκριμένη διάταξη, επισημαίνοντας στους αρμόδιους Υπουργούς τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εφαρμογή της.

Ο κ. Καμμένος, ως Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτης στην αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ως πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, οφείλει να γνωστοποιήσει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εάν προτίθεται, πέραν της αποστολής επιστολών με αντικρουόμενες θέσεις, να αναλάβει συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυση του θέματος».

Θυμίζεται πως την Παρασκευη ο Θανάσης Δαβάκης πήρε ως απάντηση απο τον Αναστάσιο Πετρόπουλο ένα οχι στην ερώτηση του για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αναθεωρήσει την άδικη ρύθμιση της. Μάλιστα ο Α. Πετρόπουλος είπε στον Θανάση Δαβάκη: «και οι σύζυγοι πια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι σύζυγοι γυναίκες εννοώ έχουν πια το δικαίωμα και την δυνατότητα να εργάζονται συγκριτικά με τον παλιο καιρό που και εσείς θα ξέρετε που για να παντρευτεί κάποιος αξιωματικός μια κοπέλα που ήθελε να την παντρευτεί έπρεπε να πάρει και την άδεια της υπηρεσίας, δηλαδή να εξεταστεί αν έχει περιουσία, να μην δουλεύει, να, να, να….Ε αυτά έχουν εξαλειφθεί πια. Και τέλος πάντων είναι παρα πολλοί αυτοί που δουλεύουν μακριά απο το σπίτι τους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Χήρες στρατιωτικών: Μπορούν να δουλέψουν λέει η κυβέρνηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ