Συνταξιούχος στρατιωτικός εξαπατούσε πολίτες – Δείτε τι έκανε

Συνταξιούχος στρατιωτικός, 58 ετών, συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής με την κατηγορία της απάτης σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρεται ως συνιδρυτής επενδυτικής offshore εταιρείας, μέσω της οποίας εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες- επενδυτές, με το πρόσχημα της αποκόμισης υψηλών αποδόσεων.

Συγκατηγορούμενοι με τον 58χρονο, είναι ένας Ελβετός, που φέρεται ως ο ιδρυτής και δύο Έλληνες, μέλη της εταιρείας, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε πολύμηνη έρευνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Αττικής, από την οποία προέκυψε ότι:

Τον Μάρτιο του 2009, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν εξωχώρια (offshore) «επενδυτική εταιρεία» με έδρα στη Νέα Ζηλανδία και μισθωμένα γραφεία στην Ελλάδα. Στα εν λόγω γραφεία, τα οποία αρχικά στεγάζονταν στο Κολωνάκι και στη συνέχεια στην Κηφισιά, η εγκληματική οργάνωση πραγματοποιούσε συναντήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές – θύματα.

Τον Μάρτιο του 2013, ο συλληφθείς και οι συνεργοί του, διέκοψαν τη λειτουργία της παραπάνω εταιρικής δομής, λόγω της αποκάλυψης της παράνομης δράσης της και συνέστησαν νέα offshore εταιρεία με έδρα στις ΗΠΑ και μισθωμένα γραφεία στην Αθήνα, ίδια με της πρώτης εταιρείας.

Παράλληλα, για την προώθηση της νέας εταιρίας, δημιούργησαν ιστοσελίδα, όπου μεταξύ άλλων διαφημιζόταν ότι η εταιρεία είναι «κολοσσός», έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο και οι επενδύσεις είναι χωρίς ρίσκο, ενώ οι ίδιοι παρουσιάζονταν ως αυθεντίες στις επενδύσεις και εξέδιδαν μετοχές για πείσουν τους επενδυτές ότι τα χρήματά τους είναι απολύτως ασφαλή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι έπεισαν τουλάχιστον τρία άτομα να καταβάλουν χρηματικά ποσά, αποκομίζοντας συνολικά 100.000 ευρώ και 562.000 δολάρια ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ