Συρία: Oι «Τίγρεις» απελευθέρωσαν την πόλη – κλειδί Ρουσάφα

O Συριακός Αραβικός Στρατός, με επικεφαλής τις ελίτ δυνάμεις Tiger Forces, απελευθέρωσε χθες διάφορα χωριά στη δυτική ύπαιθρο της Ράκα, στη Συρία.

 

 

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ΣΑΑ) ξεκίνησε μαζική επίθεση στο Κυβερνείο Αλ-Ράκα, τη Δευτέρα, στοχεύοντας στις τελευταίες θέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) στη δυτική επαρχία της πόλης.

O Συριακός Αραβικός Στρατός, με επικεφαλής τις ελίτ δυνάμεις Tiger Forces, απελευθέρωσε χθες διάφορα χωριά στη δυτική ύπαιθρο της Ράκα, προετοιμάζοντας το δρόμο για την ταχεία πρόοδό τους στην πόλη – κλειδί Ρουσάφα σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με μια πηγή των Tiger Forces, ο Συριακός Αραβικός Στρατός έφθασε στη διασταύρωση της Ρουσάφα νωρίτερα σήμερα το πρωί πριν φτάσουν στην ίδια την πόλη.

Η πηγή πρόσθεσε ότι όλη η περιοχή δυτικά της Ρουσάφα έχει απελευθερωθεί μαζί με την πόλη. Ωστόσο, ο στρατός δεν έχει εισέλθει ακόμη, λόγω των πιθανών κινδύνων όπως οι IED (Αυτοσχέδιες Εκρηκτικές Συσκευές) που φυτεύτηκαν από τους υποχωρούντες τρομοκράτες.
Ως αποτέλεσμα της σημερινής προόδου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός έφθασε στις γραμμές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) γύρω από την Ταμπάκα, σημειώνοντας για πρώτη φορά σχεδόν εδώ και τρία χρόνια ότι δεν είχαν καμία παρουσία στον τομέα αυτό.

Την ίδια ώρα άλλες τρεις περιοχές είναι ήδη υπό κουρδικό έλεγχο, καθώς τις προηγούμενες μέρες η SDF κατόρθωσε να εισέλθει και να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του βιομηχανικού προαστίου Αλ Σινάα στην ανατολική Ράκα και το προάστιο Χατίν στη δυτική Ράκα.

Πηγή: almasdarnews.comarmynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ