ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ζητούν άμεση ενημέρωση από τη κυβέρνηση για τη μυστική συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Άμεση ενημέρωση για την συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας, στο Βερολίνο απαιτούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, και δεν κρύβουν την έντονη ενόχλησή τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο όλο ζήτημα.

Μιλώντας για «μυστική συνάντηση» και «μυστική διπλωματία» τονίζουν ότι είναι αδιανόητο να ενημερώνονται τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου για την ύπαρξη της συνάντησης από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Την αποκάλυψη για την ύπαρξη της τριμερούς έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ελληνικές διπλωματικές πηγές να την επιβεβαιώνουν στη συνέχεια.

«Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της, η κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για το τι συζητήθηκε στην τριμερή αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαβεβαιώνει ότι θα θα επιδείξει υπεύθυνη στάση, μην χάνοντας φυσικά την ευκαιρία να αφήσει αιχμές για τις εσωκομματικές ισορροπίες στη ΝΔ. «Δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση κρύβεται επειδή φοβάται την ακραία πτέρυγά της. Πάντως να μην ανησυχεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει τον λαϊκισμό της ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης» είναι το αιχμηρό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ : Μη φοβάστε ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης

«Δύο ημέρες μετά την προκλητική απόφαση Ερντογάν για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και ενώ βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ πλειοδοτούσαν σε εθνολαϊκισμό και ακροδεξιές κορώνες, η κυβέρνηση πραγματοποιούσε μυστική τριμερή συνάντηση με την Τουρκία και τη Γερμανία.

Το γεγονός ότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης επιτέλους, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, αντιλαμβάνονται τη σημασία της απειλής των κυρώσεων, της συμμετοχής στον ευρωτουρκικό διάλογο και των ανοιχτών διαύλων, σε αντίθεση με ό,τι έλεγε στο παρελθόν, είναι θετικό.

Ωστόσο, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία που η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της, η κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για το τι συζητήθηκε στην τριμερή αντί να μας πληροφορεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση κρύβεται επειδή φοβάται την ακραία πτέρυγά της. Πάντως να μην ανησυχεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει τον λαϊκισμό της ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης».

ΚΙΝΑΛ: Η μυστική διπλωματία έχει σωρεύσει πολλά δεινά

Σε σκληρή ανακοίνωση προχώρησε το ΚΙΝΑΛ τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να πληροφορούμαστε από διαρροές και από την Τουρκική πλευρά ότι υπήρχε τριμερής συνάντηση στο Βερολίνο.»

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι η μυστική διπλωματία έχει σωρεύσει πολλά δεινά. Απαιτούμε άμεσα ενημέρωση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ