Τα Γραφεία Τύπου στο ΥΠΕΘΑ, οι κολλητοί, τα σύνορα και οι μεταθέσεις στο εξωτερικό

Για όσους γνωρίζουν λίγο το πως λειτουργεί η ενημέρωση στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, η διαχείριση των ειδήσεων από τους σχετιζόμενους φορείς, αλλά και ο εσωτερικός ανταγωνισμός των Επιτελείων, σε πολλά επίπεδα, η ύπαρξη έξι (ναι αλήθεια είναι!) Γραφείων Τύπου στο ΥΠΕΘΑ είναι απολύτως φυσιολογική.
Όπως φυσιολογική είναι και η σχέση δημοσιογράφων και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που συνεργάζονται στενά, πολύ στενά κάποιες φορές, τόσο που το λες και κολλητηλίκι.
Η σχέση σου δίνω είδηση μου δίνεις κάτι άλλο, π.χ. θα μεσολαβήσω για μεταθεσούλα στο εξωτερικό, για δουλεία για τη σύζυγο, κλπ., ήταν πολύ κοινότοπη τα χρόνια της εναλλαγής υπουργών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, τόσο που καμιά φορά αν δεν υπήρχε άρχιζαν οι ερωτήσεις για το τι δεν πάει καλά.
Τα δε γραφεία των εκάστοτε υπουργών Άμυνας με αρκετούς ενστόλους συμβούλους, φιλαράκια με δημοσιογραφικές προσωπικότητες, πάντα είχαν κίνηση με πολλές διαστάσεις.
Αυτό το σκηνικό στην κυβερνητική κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άλλαξε άρδην. Τα πράγματα στήθηκαν διαφορετικά, έγιναν πιο οργανωμένα και πιο επαγγελματικά. Το αποτέλεσμα ήταν να κυριαρχεί η αντικειμενική πληροφόρηση, η διαφάνεια, η ισότιμη αντιμετώπιση των μέσων ενημέρωσης και των προσώπων, αλλά πάνω απ’ όλα κόπηκαν οι σχέσεις «στοργής» εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης – δημοσιογράφων και των στελεχών των Γραφείων Τύπου των Επιτελείων.
Ειδικά τα Γραφεία Τύπου του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ λειτουργούν υποδειγματικά, με απόλυτο επαγγελματισμό και αντικειμενικότητα. Βέβαια, υπάρχουν και κακεντρεχείς που υποστηρίζουν το αντίθετο και μάλιστα χωρίς να έχουν στοιχεία, αλλά ποιος τους δίνει σημασία; Απ’ την κακία τους τα λένε. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Έτσι δεν είναι;
Από την άλλη πλευρά κάτι μεταθεσούλες, κάτι κουβέντες για εξωτερικά, και κάτι φήμες για αλληλοβοήθεια μεταξύ στελεχών που υπηρετούν στα Γραφεία Τύπου και δημοσιογράφων, μάλλον είναι κακοήθειες και έχουν σκοπό να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη ευυπόληπτων, εντίμων και επαγγελματιών ανθρώπων.
Και πάλι αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας κακεντρεχών, μίζερων και ζηλόφθονων ανταγωνιστών που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν όλη μέρα παρά να σχολιάζουν αρνητικά τους άλλους.
Όσο για κάτι ΕΔΕ απόρρητες που διέρρευσαν, κάτι ειδησούλες που έχουν να κάνουν με απόρρητες διαδικασίες και κάτι φήμες για χρήμα που φεύγει δεξιά κι αριστερά, αυτά είναι πραγματικά κουτσομπολιά και φρικτές συκοφαντίες. Και βέβαια πάλι δεν υπάρχουν στοιχεία.
Μπας όμως κι έχει ξεφύγει τίποτα, μήπως κάποιος από τους κολλητούς έχει ανοίξει το στοματάκι του είτε λόγω βλακείας, είτε επειδή χαλάστηκε με συμπεριφορές και με υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν; Ρητορική είναι η ερώτηση, όχι δεν ξέρουμε κάτι, αλλά λέμε μήπως!
Οι ΑΝΕΛ είναι ένα κόμμα βέβαια με εξαιρετική συνοχή, με κοινή γραμμή και πλεύση, αλλά κυρίως με προσωπικότητες που είναι ακέραιες και σοβαρές. Τώρα αν κάποιος είναι κακεντρεχής, είπαμε, η κακία θα του μείνει.
Κι είναι και κάτι άλλο, κάτι που μας το σφύριξαν κάτι πουλάκια από το εξωτερικό: Ρωτάνε λοιπόν, ποιος είναι αυτός που δίνει την επίσημη ενημέρωση όταν συμβαίνει κάτι; Το Υπουργείο, ο ΑΝΥΕΘΑ, τα Γραφεία Τύπου των Επιτελείων, ποιος ρε παιδιά; Υπάρχει κοινή γραμμή και συνεννόηση ή δίνει ο καθένας τη δική του άποψη;
Βεβαίως η πολυπρισματικότητα στην ενημέρωση αποτελεί πραγματικά κορυφαία έκφραση δημοκρατίας. Όμως πόσες επιφάνειες έχει αυτό το ρημάδι το πρίσμα της ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ; Έτσι για καθαρά εγκυκλοπαιδικούς λόγους ρωτάμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ