Το «χάδια» του ΝΑΤΟ στην Τουρκία και ο χάρτης που εμφανίζει την Κύπρο δική της

ΝΑΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ανάρτηση στον λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας στο Twitter, για τα 68 χρόνια στο ΝΑΤΟ απεικονίζει χάρτη, ο οποίος εμφανίζει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος

 

Η αντιμετώπιση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ σαν το σκανταλιάρκο χαϊδεμένο παιδί που του κάνει όλα τα χατίρια βγάζει πλέον μάτι και πλέον ξεπερνάει κάθε όριο απέναντι στους υπόλοιπους συμμάχους και κυρίως την Ελλάδα.

Τελευταίο κρούσμα ο χάρτης  ο οποίος αναρτήθηκε στο Twitter του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και εμφανίζει ως δικό της έδαφος την Κύπρο.

Η επίμαχη ανάρτηση, δεν είναι τυχαία καθώς αναφέρεται στην 68η επέτειο από την είσοδο της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ και απεικονίζει έναν παγκόσμιο χάρτη, με τα εδάφη της Τουρκίας να εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα. Ανάμεσα σε αυτά τα εδάφη όπως φαίνεται στον χάρτη, είναι βαμμένη  με το ίδιο χρώμα και η Κύπρος.

Σε άλλη ανάρτηση  δημοσιεύεται και σύντομο βίντεο από τη συνδρομή του τουρκικού στρατού στις νατοϊκές δραστηριότητες όπου επισημαίνεται με στόμφο: «Η Τουρκία θα παραμείνει ένα σημαντικό μέλος της Συμμαχίας σε πολιτικό, στρατιωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο» επισημαίνεται επίσης.

Φυσικά με τους χάρτες που η Τουρκία κατασκευάζει μόνη της και παρουσιάζει ότι φαντασιώνεται δεν είναι πρώτη φορά και ειδικά στην Ελλάδα το βιώνουμε το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα έντονο. Αποτελεί μέρος της προπαγανδιστικής της τακτικής αλλά και της εμμονής της να λέει με διάφορους τρόπους αυτό που θέλει και αυτό επιδιώκει.

Το να ενθαρρύνεται όμως από έναν οργανισμό όπως το ΝΑΤΟ και να δέχεται να το χρησιμοποιεί ξεφεύγει από κάθε όριο της συμμαχικής «αλληλεγγύης».

Μάλλον όμως πρέπει να το καταλάβουν και στην Ελλάδα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιδράσουν και πιο δυναμικά από το να διαλαλούν ότι είναι «προβλέψιμοι» επαναλαμβάνοντας τα περί «διεθνούς δικαίου» με κίνδυνο να καταντήσουν …γραφικοί!

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η είσοδος της Τουρκίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία έγινε το 1952 και η επέτειος ήταν η αφορμή για το συγκεκριμένο βίντεο που αναρτήθηκε από το ΝΑΤΟ.

Δείτε παρακάτω το ΒΙΝΤΕΟ και την ανάρτηση του τούρκικου υπουργείου Άμυνας:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ