Το τέλμα του πολέμου στην Ουκρανία και η μοίρα των αδυνάτων…

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Γράφει ο Γιάννης Παρασκευάς, Συνταγματάρχης ε.α.

 

Τέλμα……

Οι Ρώσοι τα δίνουν όλα, προκειμένου να καταλάβουν εξ ολοκλήρου το Ντονμπάς. Μάχες γίνονται αδιάκοπα σε ένα τετράγωνο περίπου 100 Χ 100 χλμ και ακόμα δεν έχει καταληφθεί από τους Ρώσσους, πλήρως, το Σεβεροντονέτσκ. Θα το καταλάβουν κάποια στιγμή αναμφίβολα.

Αλλά μετά 100 ημέρες και με δεκάδες χιλιάδες απώλειες (νεκρούς, τραυματίες, αιχμαλώτους, αγνοουμένους) το νά έχει η Ρωσία καταλάβει ουσιαστικά τη Μαριούπολη και το Σεβεροντονέτσκ, δεν το λες και μεγάλη επιτυχία.

Κι αυτό, παραδόξως, είναι και το πρόβλημα της Ουκρανίας!

Οι δυτικοί βλέπουν πώς δεν χρειάζεται να φοβούνται και να υπολογίζουν και πολύ το ρωσικό στρατό. Αν μπορούν να τον κοντράρουν τόσο αποτελεσματικά, με βοήθεια φυσικά, οι Ουκρανοί, πόσο μάλλον οι δυτικοί στρατοί συνασπισμένοι, αν απαιτηθεί.

Το ξέρουν κι αυτοί, το ξέρει κι ο Πούτιν…

Οπότε, γιατί να βιαστούν να συντρίψουν τη Ρωσία; Δεν είναι καλύτερα να την αφήσουν να τρώει μόνη της τις σάρκες της, στα λασπόνερα και τα χωράφια του Ντονμπάς;

Κάθε ημέρα που περνά, όσα εδαφικά οφέλη και να έχει η Ρωσία, η πολεμική της μηχανή αδυνατίζει, το ηθικό και η υπομονή στερεύουν, ενώ οι Ουκρανοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πολεμήσουν.

Όχι! Οι δυτικοί δεν θα βοηθήσουν άλλο τους Ουκρανούς. Θα συνεχίσουν να τους δίνουν με το σταγονόμετρο στρατιωτική βοήθεια, αλλά ως εκεί.

Η κατάσταση έχει ήδη τελματωθεί. Η μοίρα των αδυνάτων;

Η Ρωσία ακόμα κι αν μετά από ένα χρόνο αποφασίσει να αποσυρθεί, θα συνεχίσει να είναι μια σημαντική, ξεδοντιασμένη μεν, αλλά υπολογίσιμη δύναμη.

Η Ουκρανία θα είναι ένα απέραντο ισοπεδωμένο νεκροταφείο, όπου θα κυκλοφορούν ζόμπι. Και τι να κάνει λοιπόν; Να παραδοθεί; Ειλικρινά δεν ξέρω.

Και το 1828 στην Ελλάδα ζόμπι κυκλοφορούσαν σε ένα καμένο κατεστραμμένο τοπίο. Αλλά μετά ξαφνικά, κάτι άλλαξε. Γιατί αντέξαμε να ζούμε σα ζόμπι, για κάποια χρόνια.

Εν τέλει, όλα καταλήγουν στο τι θέλεις ΕΣΥ για τον εαυτό σου…

 


Περισσότερα άρθρα από τον Γιάννη Παρασκευά:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ


 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ