ΤΕΝΞ: Ετσι εκκαθαρίζουν χώρους απο πυρομαχικά και νάρκες – ΦΩΤΟ

Εντυπωσιακή και πλούσια η δράση από το ΤΕΝΞ τον Αύγουστο. Στα πλαίσια κοινωνικής προσφοράς απόδοσε καθαρά στις τοπικές κοινωνίες 183 στρέμματα γης.

 

 

Πλούσια και πραγματικά αποτελεσματική ήταν η δράση του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) και κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου 2018,η οποία διέθεσε προσωπικό και μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς.

Μέσα από στοιχεία και εντυπωσιακές φωτογραφίες που έδωσε το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ, αναδεικνύεται η δράση που μεταφράζεται σε έρευνα και απόδοση στις τοπικές κοινωνίες 183 στρεμμάτων γης, εντός των οποίων βρέθηκαν, εξουδετερώθηκαν και καταστράφηκαν 35 νάρκες, 42 βλήματα διαφόρων τύπων, 17 χειροβομβίδες και 28 φωτοπαγίδες Μ49.

Επιπρόσθετα, αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με απόλυτη επιτυχία, ημέρα και νύχτα, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 13 περιστατικά ανεύρεσης εκρηκτικών μηχανημάτων/μηχανισμών-πυρομαχικών (EOD). Εξουδετερώθηκαν 5 χειροβομβίδες και 381 βλήματα διαφόρων τύπων.

Ποιά είναι η Μονάδα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ)

Η ανάγκη απαλλαγής της ελληνικής κοινωνίας από τον τεράστιο όγκο ναρκών, χειροβομβίδων, βλημάτων, βομβών και πάσης φύσεως εκρηκτικών μηχανισμών που εγκαταλείφθηκαν στο ελληνικό έδαφος, κληρονομιά κυρίως του πολέμου του 1940, αλλά και παλιότερων επιχειρήσεων, επέβαλε τη δημιουργία κατάλληλης Μονάδας ΜΧ, για την εκκαθάριση των τοποθετημένων Ναρκοπεδίων και Υπόπτων Χώρων, με σκοπό την προστασία των πολιτών και την εξασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος.

Κύρια αποστολή της η έρευνα ύποπτων ναρκοθετημένων χώρων, η επιμελημένη εκκαθάριση αυτών στην περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη ναρκών. Συνδυάζει το επιχειρησιακό και κοινωνικό έργο καθόσον εκτός από τη σημαντική συμβολή της στην υλοποίηση του Σχεδίου Κωλυμάτων, εργάζεται επί 24ώρου βάσεως για την εκκαθάριση και απόδοση χώρων σε ελεύθερη χρήση, επωφελεία του κοινωνικού συμφέροντος.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη δράση του ΤΕΝΞ που παραχώρησε το ΓΕΣ:

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ