Θέλουν να φύγει το 301 Εργοστάσιο Βάσης

Να φύγει το 301 Εργοστάσιο Εργοστάσιο Βάσης από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού ζητούν από τον Πάνο Καμμένο. Στόχος να αποδωθεί το κτήμα στους κατοίκους.

Συζητήσεις θα προκαλέσει η ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη και Διαμάντω Μανωλάκου, ζητώντας την απομάκρυνση του 301 Εργοστασίου Βάσης και την απόδοση του χώρου στο λαό της περιοχής την ώρα που η κουβέντα για την χρήση των ανενεργών στρατοπέδων αναζοπυρώνεται και πάλι.

Οι βουλευτές βέβαια ζητούν αυτή την φορά την απομάκρυνση ενεργής δραστηριότητας την οποία μάλιστα πρόσφατα επισκέφτηκε και ο Α/ΓΕΣ.


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ :Αρχηγός ΓΕΣ: Επίσκεψη στο 301 Εργοστάσιο Βάσης


 

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού βρίσκεται το 301 Εργοστάσιο Βάσης του Τεχνικού Σώματος (“Στρατόπεδο Κοσκινά”) με έκταση 220 στρέμματα περίπου.

Η συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου στερεί έναν πολύτιμο ελεύθερο χώρο από τους κατοίκους της περιοχής και υποβαθμίζει τη ζωή τους.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα από τη δεκαετία του 1980 διεκδικεί την απομάκρυνση του στρατοπέδου και την αξιοποίηση της έκτασης σε όφελος των αναγκών του λαού ως χώρου πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν χρήση. Παρά τις δεσμεύσεις των κυβερνήσεων διαχρονικά για απομάκρυνση του στρατοπέδου και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα, αυτό παραμένει και λειτουργεί.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν συναντήσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους όρους μιας πιθανής παραχώρησης του 301 ΕΒ στο Δήμο, όπου από την πλευρά του Υπουργείου τέθηκε ως προϋπόθεση για την παραχώρηση του χώρου η καταβολή από το Δήμο ετήσιου ενοικίου.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

– Ποιο ήταν το περιεχόμενο των συναντήσεων με τη διοίκηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού; Ποιες ήταν οι προτάσεις που κατέθεσε η κάθε πλευρά;

– Τι μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να απομακρυνθεί το 301 ΕΒ, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτό, και ο χώρος να αποδοθεί στο λαό της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως χώρος πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ