Θετικός στον κορονοϊό ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου Roosevelt

ΜΠΡΕΤ ΚΡΟΖΙΕΡ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ROOSEVELT

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο κυβερνήτης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για τη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία του πληρώματος του, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο κυβερνήτης Μπρετ Κροζίερ, άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα του κορονοϊού αφού καθαιρέθηκε από το Πεντάγωνο την περασμένη Πέμπτη, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενες πηγές κοντά στην οικογένειά του. Ο Κροζίερ είχε απαλλαγεί από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα, από το Πεντάγωνο και τον υπηρεσιακό υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Τόμας Μόντλι, που επικαλέστηκε την «κακή κρίση» του, στέλνοντας μάλιστα, μια επιστολή σε ένα μη ασφαλές σύστημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κυβερνήτης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, είχε απευθύνει έκκληση με επιστολή του σε δραματικό τόνο να απομακρυνθούν από το σκάφος του οι δεκάδες ναύτες που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

«Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεθάνουν ναύτες», τόνιζε ο πλοίαρχος στην επιστολή του που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle την Τρίτη.

Μπορεί «να μην είμαστε σε πόλεμο με την παραδοσιακή έννοια της λέξης, αλλά δεν βρισκόμαστε ούτε σε περίοδο πλήρους ειρήνης», τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Τόμας Μόντλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Και απαιτούμε από τους κυβερνήτες μας να δείχνουν ορθή κρίση, ωριμότητα, ηγετική ικανότητα και ψυχραιμία υπό πίεση».

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι 155 ναύτες του αεροπλανοφόρου έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και πάνω από τους μισούς από όσους βρίσκονται στο πλοίο έχουν εξεταστεί.

Το βίντεο με το πλήρωμα του Αμερικανικού Αεροπλανοφόρου να αποθεώνει τον Πλοιαρχό του κατά την αποχώρησή του, επειδή ζήτησε άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, έχει γίνει viral και έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ