Όταν το θηρίο πνέει τα λοίσθια…………..

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Μπέτσιος – Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.,  Π. Πολ. Επιστ. Παντείου Πανεπιστημίου

 

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η χώρα μας δέχεται συστηματικά, βάναυσα και απρόκλητα ένα συνεχές και επίμονο bullying εκ μέρους του αυταρχικού τουρκικού καθεστώτος, με πρωταγωνιστή τον παράφρονα δικτάτορα Erdogan ο οποίος ”παίζει τα ρέστα του” με την καρέκλα της εξουσίας του, θυματοποιώντας αθέμιτα, ψευδώς και προκλητικά την πατρίδα μας με διάφορους “ανατολίτικούς” τρόπους και τεχνάσματα, ως επίσης με απειλές και σκόπιμη διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας και πέρα από κάθε λογική.

Γιατί όμως αυτός ο διαταραγμένος ”τραβάει το σκοινί ” στα άκρα ;

1.  Ένας βασικός λόγος και αιτία είναι η διασφάλιση του εσωτερικού του μετώπου, το οποίο   πάει από το κακό στο χειρότερο, με σκοπό και στόχο να φτάσει στις εκλογές που εξήγγειλε σε λίγους μήνες από σήμερα και να επανεκλεγεί ”ποντάροντας” στο εθνικιστικό παραλήρημα της ”βαθιάς Τουρκίας ”, της καθυστερημένης Ανατολίας.

2.  Δεύτερος βασικός λόγος έχει να κάνει με την ”κατασκευή” θερμού επεισοδίου με τη χώρα μας με τη μέθοδο της προβοκάτσιας , είτε με τη δημιουργία νέων ”Ιμίων”, (με πρόσχημα ίσως εκμετάλλευση μεταναστών),  προκειμένου να αρχίσει να υλοποιεί το δόγμα της …. ”γαλάζιας πατρίδας”, με την ελπίδα αντιστροφής της υπό κατάρρευση δημοτικότητάς του και να ελπίζει θετικά στις εκλογές, είτε να ακυρώσει τις εκλογές με τον προσχηματικό λόγο ….. ”επικείμενης πολεμικής σύρραξης με την Ελλάδα” και ως εκ τούτου να παραμείνει στην εξουσία καταλύοντας εντελώς τις όποιες δημοκρατικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ελευθερίες ”φυτοζωούν” ακόμη στην ανελεύθερη Τουρκία.

3.  Γνωρίζει πολύ καλά ο σαλεμένος, -αλλά παμπόνηρος- δικτάτορας ότι αν αποτύχει θα έχει αυτός και η ”αυλή” του την τύχη άλλων δικτατόρων και του προκατόχου του Μεντερές.

4.  Τέλος είναι απόλυτα βέβαιο -λόγω έργων και πράξεων-, ότι ο συγκεκριμένος πάσχει από το σύνδρομο κατωτερότητας, μεγαλοϊδεατισμού και Ναπολεοντισμού , ενώ για την υλοποίηση των απειλών του πιθανότατα έχει την κρυφή υποστήριξη  του …. ”συναδέλφου” του Πούτιν, ο οποίος αφανώς ίσως τον εξωθεί κατά της χώρας μας.

Επειδή οι μέρες είναι ”πονηρές” , απαιτείται από τη χώρα μας εγρήγορση, αποφασιστικότητα και αντανακλαστικά , τόσο σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο , όσο και σε στρατιωτική προετοιμασία .

Απαραίτητα επίσης είναι η εθνική συνοχή, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες.

”ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ” –αν χρειασθεί– λοιπόν, σχιζοφρενή και επικίνδυνε δικτάτορα.

 


Περισσότερα άρθρα από τον Νίκο Μπέτσιο:

ΑΠΟΨΕΙΣ – ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ


 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ