Η θυσία της σύγχρονης Ιφιγένειας

Ο ελληνικός λαός, – όπως και ο κάθε λαός -, είναι υπεύθυνος για την ιστορία του. Συνεπώς είναι υπεύθυνος και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. -π. Πολιτικών επιστημών Παντείου

Θα ήθελα να δημοσιεύσω και σήμερα, ακόμη μία από τις εύθυμες αστυνομικές ιστορίες μου, που δημοσιεύω σε τακτά διαστήματα προς τους φίλους αναγνώστες. Δεν μπόρεσα όμως να το πράξω,γιατί η συνείδησή μου δεν το επέτρεψε. Δεν το επέτρεψε γιατί η ιστορία μας και η εθνική μας συνείδηση είναι ”επί ξύλου κρεμάμενη” και ξεπουλιέται ”σε τιμή ευκαιρίας” στο παζάρι των Σκοπίων και στα σκοτεινά νερά της λίμνης των Πρεσπών.
Γιατί χάνεται με δική μας ευθύνη ιστορία 2500 και πλέον χρόνων. Γιατί η πολιτική αγυρτεία ταπείνωσε και εξευτέλισε την μεγάλη πλειονότητα του Ελληνικού λαού, γιατί τα συμφέροντα μεγάλων χωρών απαίτησαν και επέβαλαν στους ”χρήσιμους ηλίθιους” την πολιτική τους. Γιατί, γιατί, χίλια γιατί….
Άκουσα από μεγαλόστομα χείλη και από … ”προοδευτικούς” της παρωπίδας, ότι αν δεν αναγνωρίσουμε το κρατικό κατασκεύασμα των Σκοπίων, ο υπόλοιπος κόσμος θα τους αναγνωρίσει ως … Μακεδονία [σκέτο]… Απαντώ με το φτωχό μου μυαλό:
Μέχρι σήμερα εμείς ως Ελλάδα τι πρόβλημα είχαμε; Αυτοί είχαν το πρόβλημα και αυτοί όφειλαν να επαναφέρουν την αλήθεια των πραγμάτων, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ονοματοδοσία ως ”Μακεδονία” ήταν κατασκεύασμα της εποχής του Τίτο για λόγους που γνωρίζουμε. Αν αύριο-μεθαύριο οι ….. Βορειομακεδόνες απαιτήσουν η Θεσσαλονίκη να μετονομασθεί επίσημα σε Σαλούν, εμείς θα πρέπει να το πράξουμε; …. και αν ζητήσουν να υποχωρήσουμε στα..Τέμπη, θα υποκύψουμε πάλι;…..
Άκουσα ότι αν δεν τους αναγνωρίσουμε στην αξίωσή τους, θα έχουμε πρόβλημα στις διεθνείς μας σχέσεις. Και εγώ ο αφελής αναρωτιέμαι: Μέχρι και σήμερα τι προβλήματα είχαμε; Μήπως δεν θα μπορούσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιηθούν στα Σκόπια ;… ή δεν μπορούσαν οι Σκοπιανοί να κάνουν τις διακοπές τους στην Βόρεια Ελλάδα;…
Πριν μερικά χρόνια συναινέσαμε για την εισδοχή της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και σε άλλους διεθνείς Οργανισμούς. Τι κερδίσαμε σε ομαλή γειτονία; Σήμερα δεν έχουμε προβλήματα με την … φίλη Αλβανία ; Η Τσαμουριά ”χτίζεται” μέρα με την μέρα και η Ελληνική εθνική μειονότητα κακοποιείται βάρβαρα και βάναυσα.
Τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν και με τους…. Βορειομακεδόνες. Στην πράξη το πρόθεμα Βόρεια θα εγκαταλειφθεί και θα μείνει νέτο-σκέτο το όνομα Μακεδονία, με την έγερση απαιτήσεων βεβαίως – βεβαίως για γλώσσα και εθνικότητα μέσα στη χώρα μας.
Και τέλος – τέλος όταν δημοσκοπικά το 75% των Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών δεν επιθυμεί την εκποίηση του ιστορικού μας ονόματος της Μακεδονίας – για την οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος -, γιατί αυτό καταπατείται από την μειοψηφία;…. Η καταπάτηση της θέλησης της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων για το θέμα της Μακεδονίας από αυτούς που έχουν την ευθύνη και από αυτούς που πρωταγωνιστούν στο ”θέατρο του παραλόγου” που βιώνουμε, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα επιφέρει εθνικά τραύματα και πιθανότατα και εθνικές απώλειες, όπως μας διδάσκει το παρελθόν σε παρόμοιες αρρωστημένες  καταστάσεις. Είναι σωφροσύνη να ακουσθεί και η βούληση του λαού μας.
Ο Κορνήλιος Καστοριάδης είχε πει. ”Εγώ λέω ότι ο ελληνικός λαός,-όπως και ο κάθε λαός–,είναι υπεύθυνος για την ιστορία του . Συνεπώς είναι υπεύθυνος και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα”….


Εικόνα άρθρου: Ελαιογραφία του Bertholet Flemalle, περίπου 1646–47. Ο Αγαμέμνονας έχει απιθώσει πάνω στο βωμό την Ιφιγένεια. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζεται η Άρτεμη πάνω σ’ ένα σύννεφο ακουμπώντας στη σελήνη. Έχει μαζί της το ελάφι που θα αντικαταστήσει την Ιφιγένεια στη θυσία. Αριστερά ο Κάλχας έχει σκύψει γεμάτος δέος επάνω στο βωμό. Παρίσι, Μουσείο του Λούβρου, Inv. 161

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ