Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για προσφυγικό και εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας η οποία είναι η δεύτερη συνεχόμενη τις τελευταίες ημέρες συζητήθηκε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενόψει της προσεχούς έκτακτης συνόδου του ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ αναφέρθηκε στην αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως αυτή «πρέπει να έχει συνέχεια, πρέπει να έχει συνέπεια. Γιατί έτσι μόνο θα δημιουργηθεί το απαραίτητο πρόσφορο έδαφος για να καρποφορήσει ο διάλογος, στον οποίο η Ελλάδα -φυσικά- είναι πάντα ανοιχτή».

Μίλησε για καλόπιστο διάλογο με βάση το Διεθνές Δίκαιο επαναλαμβάνοντας την σταθερή ελληνική θέση «τέλος των προκλήσεων, αρχή των συζητήσεων» όσον αφορά τη δυνατότητα έναρξης διερευνητικών επαφών «σχετικά με τη μία μείζονα διαφορά την οποία έχουμε: Την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, ΑΟΖ δηλαδή, Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο».

 

armynow.gr google news

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το μεταναστευτικό δεν φαίνεται να συζητιέται σοβαρά με την ΕΕ.Ετσι ημονη λύση πλέον είναι η δημιουργία δομών σε ακατοίκητα νησιά,όπου θα γίνεται άμεσα διαχωρισμός όσων δικαιούνται άσυλο,για να προωθούνται μετά στην ΕΕ και οι υπόλοιποι να απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες.Στο μεταξύ,κατά το διάστημα παραμονής τους σε αυτά τα νησιά,δεν θα μπορούν να απειλήσουν ζωές και περιουσίες Ελλήνων,αλλά και αυτομάτως θα πάψουν οι ροές από Τουρκια,όταν μάθουν ότι το καθεστώς παράνομης εισόδου τους στην Ελλάδα, έχει αλλάξει ριζικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ