Την παραβατικότητα της Τουρκίας έθεσε ο Αποστολάκης στη πρώτη του συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη ως ΥΕΘΑ

Την πρώτη του συνάντηση ως ΥΕΘΑ είχε ο Ευ. Αποστολάκης με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Παϊατ. Τι θέματα συζήτησαν

Με την νέα του ιδιότητα, αυτή του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζέφρι Παϊατ.

Και μπορεί αυτού του είδους συναντήσεις, δηλαδή του νέου έλληνα ΥΕΘΑ με τον Αμερικανό Πρέσβη να χαρακτηρίζονται εθιμοτυπικές αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση σίγουρα μόνο τέτοια δεν ήταν. Ο μέχρι πρότινος Α/ΓΕΕΘΑ όλα τα πρηγούμενα χρόνια διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στις σχέσεις με τις ΗΠΑ και κυρίως στον κομμάτι της συνεργασίας των Ένοπλων Δυνάμεων με πολλά πρακτικά αποτελέσματα. Αποτέλεσμα οι ΗΠΑ όπως είχε αναφέρει πρόσφατα και Αμερικανός αξιωματούχος να έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη φήμη.

Και αυτό είναι εμφανές και στην ανακοίνωση του υπουργείου όπου όπως σημειώνει κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα αποτελέσματα του τομέα Άμυνας και Ασφάλειας του πρόσφατου στρατηγικού διαλόγου των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ καθώς και θέματα που αφορούν στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας σε διμερές και συμμαχικό επίπεδο.

Ο Ευ. Αποστολάκης όμως θα ήταν αδύνατον να μείνει μόνο στα παραπάνω και όπως σημειώνεται έκανε ειδική μνεία στον Τζέφρι Παϊατ για τη συνεχή παραβατική συμπεριφορά που επιδεικνύει η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η παρέμβαση σίγουρα αποκτάει μεγαλύτερη αξία καθώς αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Τουρκία στις αρχές Φεβρουαρίου στο οποίο ενδέχεται να τον συνοδέψει ο Ευ. Αποστολάκης.

Σίγουρα ο ΥΕΘΑ με τον Πρέσβη θα συζήτησαν και άλλα ζητήματα όπως οι δράσεις που αναμένεται να λάβει ο Ευ. Αποστολάκης μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την δρομολογημένη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Εξέλιξη που θα αναβαθμίσει τις υποχρεώσεις και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.

Το ενδιαφέρον βέβαια θα είχε να ξέραμε και τι του είπε Πρέσβης ο οποίος να υπενθυμίσουμε έχει να αντιμετωπίσει και την αναστολή λειτουργίας του Αμερικάνικου δημοσίου με αποτέλεσμα την υπολειτουργία και της Πρεσβείας.

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΙΑΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ