Θωρηκτό Αβέρωφ: Το πλοίο – θρύλος επέστρεψε συνοδεία του ΑΝΥΕΘΑ

Το Θωρηκτό Αβέρωφ, η «Ναυρχίδα όλων των Ελλήνων» επέστρεψε με όλες τις τιμές στη βάση του στο Τροκαντερό με τη συνοδεία του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα.
 
 
Την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, επιβαίνοντες σε πλοίο της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ),  συνόδευσαν, στο πλαίσιο απόδοσης τιμών, το θρυλικό Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» κατά τον επανάπλου του από το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά, όπου βρισκόταν για εργασίες συντήρησης, στο μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης, στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.
Κατά την κίνηση του το Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» συνοδευόταν και από σκάφη ιδιωτών και ναυτικών ομίλων, στο πλαίσιο έμπρακτης αναγνώρισης της συμβολής του ιστορικού πλοίου στους ναυτικούς αγώνες του Έθνους.
Συγκεκριμένα το ιστορικό πλοίο ρυμουλκούμενο αφίχθη στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την 24 Απριλίου 2017, οπότε και ανελκύστηκε σε δεξαμενή, προκειμένου να αναληφθούν οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης / επισκευής του, εκ των οποίων οι κυριότερες ήταν:

 
α.    Ναυπηγική επιθεώρηση της μεταλλικής κατασκευής του σκάφους (εσωτερικά και εξωτερικά) και εκτέλεση ελασματουργικών εργασιών επισκευής.
β.    Αντικατάσταση συστήματος προστασίας / χρωματισμού σε ύφαλα και έξαλα του σκάφους.
γ.    Συντήρηση του χρωματικού συστήματος προστασίας σε εσωτερικά διαμερίσματα / στεγανά.
δ.    Αφαίρεση όλου του παλαιού ξύλινου καταστρώματος και συντήρηση/επισκευή του μεταλλικού υποστρώματος.
Η επανατοποθέτηση του κύριου καταστρώματος, καθώς και εναπομείνασες στοχευμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης εσωτερικών χώρων του πλοίου, πρόκειται να ολοκληρωθούν το προσεχές διάστημα, στη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του.
Ως εκ τούτου δεν θα είναι δυνατή η υποδοχή επισκεπτών έως την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών, η οποία τοποθετείται περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2017, οπότε η «Ναυαρχίδα όλων των Ελλήνων» θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί και πάλι τους επισκέπτες της και να συνεχίζει να εμπνέει εθνική υπερηφάνεια, αισιοδοξία, ακάθεκτη ορμητικότητα και αξιοπρέπεια.
Ο δεξαμενισμός του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ήταν επιτακτικός, καθώς και η εκτέλεση των εργασιών συντήρησης για την ασφαλή πλευστότητά του, προκειμένου να διατηρηθεί ο ρόλος του, ως πλωτό μνημείο της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ