Τι έκαναν τα τούρκικα αλιευτικά ανοιχτά της Μυκόνου – Η ανακοίνωση του Λιμενικού

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΜΥΚΟΝΟΣ

Το γύρω του διαδικτύου έκαναν φωτογραφίες και βίντεο τουρκικών αλιευτικών, να πλέουν κοντά στη Μύκονο, δίνοντας έτσι τροφή για σχόλια, ενώ δικαιολογημένα προκαλούν την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, μετά και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το Λιμενικό Σώμα με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα αλιευτικά μετέφεραν ιχθυοκλωβούς και είχαν προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Με αφορμή δημοσιεύματα περί δήθεν αλίευσης από αλιευτικά σκάφη σημαίας Τουρκίας εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι πρόκειται για αλιευτικά τα οποία μεταφέρουν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη θάλασσα της Μεσογείου με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό, εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων.

Τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι Τουρκικά παράλια.

Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσης από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, εντός των Ε.Χ.Υ.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ