Τι λέει η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας για το νέο Ασφαλιστικό

Η ΕΑΑΑ καταγγέλει ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιέχει και νέες μειώσεις συντάξεων, και ουσιαστικά συνεχίζει την πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων για αφαίμαξη των εισοδημάτων.

 

Την αντίθεσή της στο νέο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που βρίσκεται σε διαβούλευση εκφράζει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ), με επιστολή της προς τον  τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όλους τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, «η νέα συνταξιοδοτική “μεταρρύθμιση” αποτελεί την τέταρτη προσπάθεια “μεταρρύθμισης” του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΣΚΑ) στη χώρα μας από την είσοδο μας στο ΔΝΤ (2010) και την έναρξη της μνημονιακής διακυβέρνησης».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην επιστολή, «το υπό διαβούλευση Σ/Ν, διαπιστώνουμε ότι: α). ΔΙΑΤΗΡΕΙ τις ακραία αντισυνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του γ’ Μνημονίου (ν.4336/2015) και του “νόμου Κατρούγκαλου” (ν.4387/2016). β). ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ τις περικοπές ύψους 16 δισ. € του ν.4387/2016 για την περίοδο 2016-2019 και επιπλέον περικοπές 8 δισ. € (θα ανέλθουν στα 24 δισ. € μέχρι το 2022, εφόσον, με το άρθρο 25 του Σ/Ν, όπως ρητά προβλέπεται, εφαρμοστούν άμεσα οι περικοπές επί της “θετικής” προσωπικής διαφοράς)».

Επίσης «επιχειρεί κατά παράνομο, αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό τρόπο να νομιμοποιήσει αναδρομικά τις μεγάλες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων του 2012, καθώς και την κατάργηση των τριών δώρων-επιδομάτων που επήλθαν με τον “νόμο Βρούτση” (ν.4093/2012). Διατηρεί τον διαχωρισμό (διάσπαση) της κύριας σύνταξης σε δύο διακριτά τμήματα (εθνική και ανταποδοτική) ως μόνιμη δομή στη νέα αρχιτεκτονική του Ασφαλιστικού. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις ακολούθησαν πιστά την αρχιτεκτονική που πρότειναν οι δανειστές (κυρίως το ΔΝΤ) ως μόνιμη δομή στο Ασφαλιστικό».

Καταλήγοντας η επιστολή της ΕΑΑΑ τονίζεται ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου «περιέχει και νέες μειώσεις συντάξεων, και ουσιαστικά συνεχίζει την πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων για αφαίμαξη των εισοδημάτων. Η ΕΑΑΑ είναι κάθετα αντίθετα στις διατάξεις του υπο διαβούλευση Νομοσχεδίου και θα αγωνιστεί για τη μη ψήφιση του και τη μη εφαρμογή του».

Ολόκληρη η επιστολή της ΕΑΑΑ:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [348.13 KB]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ