Τι νέα καθήκοντα αναλαμβάνει ο Στρατός και πότε!

Ένα πολύ σημαντικό συνέδριο έγινε στην Χάγη. Συζητήθηκαν τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει ο Στρατός. Παρών και ο Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης

Πολιτικοί και στρατιωτικοί βρέθηκαν στην Χάγη για να παρακολουθήσουν το διήμερο διεθνές συνέδριο Future Force Conference 2017, με θέμα “From partnerships to ecosystems: combining our efforts for a more secure world”.

Σε ένα περιβάλλον που και την ασφάλεια του όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες και την προστασία των υψηλών προσκεκλημένων είχαν αναλάβει στρατιωτικές δυνάμεις συζητήθηκαν μια σειρά απο θέματα που είναι «καυτά» αυτή την εποχή όπως οι υβριδικές απειλές, ο κυβερνοπόλεμος και η στρατηγική επικοινωνία, η εξέλιξη των ειρηνευτικών επιχειρήσεων, η ασφάλεια των πληροφοριών σε αντιδιαστολή με τις κυβερνοεπιθέσεις, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η ανάληψη επιχειρήσεων σε ασταθές πολιτικό περιβάλλον αλλά και η διαχείριση των φυσικών πόρων με τρόπο πρόληψης γεωπολιτικών ανισορροπιών και συγκρούσεων.


Το πιο ενδιαφέρον όμως ίσως να ήταν το κομμάτι όπου συζητήθηκε η «ασφάλεια σε αστικό περιβάλλον».

Μια περιοχή (οι πόλεις) όπου στην Δύση διαρκώς ο Στρατός κάνει εντονότερη την παρουσία του καθώς η τρομοκρατία κάνει την επανεμφάνιση της με τα χτυπήματα ακραίων τζιχαντιστών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν στις σκέψεις των συμμετεχόντων που όπως σημειώθηκε προέρχονταν και απο τον στρατό είναι και η προετοιμασία του κατάλληλου κλίματος και η εν συνεχεία ανάθεση και αστυνομικών καθηκόντων σε μια μόνιμη ή ημιμόνιμη βάση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ευρώπης. Κάτι που  ήδη  συμβαίνει κατα περίπτωση.

Αλλωστε στρατιωτικές δυναμεις για πράδειγμα και στην Ελλάδα είχαν συμμετοχή σε «αστυνομικά καθήκοντα» στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Απο την μεριά της Ελλάδας το παρών έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ενώ στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Ολλανδό ομόλογό του, General Tom Middendorp, με ομολόγους του άλλων χωρών καθώς και με τον Πρέσβυ της Ελλάδος στην Ολλανδία, κ. Δημήτρη Χρονόπουλο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ