Τι πραγματικά συμβαίνει στο ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.;

Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.) : Τι πραγματικά συμβαίνει σ’αυτή την υπηρεσία; 

 

 

 

Σε προηγούμενο άρθρο μας, σχετικό με τις συντάξεις των στρατιωτικών κάναμε ιδιαίτερη αναφορά για την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.).

Η αναφορά αυτή έγινε γιατί σύμφωνα με ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πλέον πληροφορίες, η νεοσύστατη υπηρεσία θα συμμετείχε στη δαπάνη των συντάξεων των στρατιωτικών. Οι πληροφορίες που είχαν φτάσει σε εμάς από διάφορες πηγές, και τις οποίες είχαμε ελέγξει και αξιολογήσει ως βάσιμες, ανέφεραν κάποια στοιχεία τα οποία ναι μεν φαινόταν αληθινά αλλά χωρούσε κι άλλη εναλλακτική μετάφραση και η οποία όπως διαφαίνεται τελικά υπερισχύει αυτών που λανθασμένα δημοσιεύθηκαν.

Μετά λοιπόν από την αντίδραση του διευθυντή της υπηρεσίας κ. Γεώργιου Ζησιμάτου και την απάντηση που δώσαμε, προσκληθήκαμε (και είναι προς τιμήν του αυτή η πρόσκληση) να επισκεφτούμε την ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.

Αποδεχθήκαμε την πρόσκληση ως οφείλαμε και, στελέχη της εταιρείας που διαχειρίζεται το ArmyNow.Net συναντήθηκαν με τον κ. Ζησιμάτο καθώς και με στελέχη της υπηρεσίας στην έδρα της. Εκεί, μας έγινε αναλυτική παρουσίαση του έργου που φαίνεται καθώς και του έργου που δε φαίνεται και μιλήσαμε για πολλά θέματα τα οποία έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και κάποια από αυτά ενδεχομένως να χρήζουν και της επεμβάσεως της δικαιοσύνης, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Αρχικά συναντήσαμε έναν άνθρωπο ευγενή και με καλή γνώση της αγοράς (κ. Ζησιμάτο), που έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα και μάλιστα πολύ περισσότερο από κάποιους στρατιωτικούς, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν διαχειρίζονταν την περιουσία των (στελεχών) των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο διευθυντής της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. λοιπόν μας ενημέρωσε πολύ αναλυτικά για το τι έχει γίνει από το 2015 και μέχρι σήμερα, αλλά κυρίως μάθαμε το παρασκήνιο της προσπάθειας της υπηρεσίας και την αντίδραση του «βαθέως κράτους» ενάντια σ’ αυτή.

Για παράδειγμα όταν μια κρατική υπηρεσία ζητάει από μια άλλη σημαντικά ποσά για να την εξυπηρετήσει, τότε η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη και σ’ αυτό ακέραια την ευθύνη φέρουν οι χρόνιες παθογένειες της κρατικής μηχανής, οι άνθρωποι που την έθρεψαν αλλά και εκείνοι που τη συντηρούν. Έτσι λοιπόν εξηγείται και το γιατί η εν λόγω υπηρεσία στοχοποιήθηκε από πολλούς και για πολλούς διαφορετικούς λόγους.

Τα στελέχη όμως των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν εκεί καθώς και ο διευθυντής της έχουν κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια από τον Ιανουάριο του 2017 που ξεκίνησε ουσιαστικά η λειτουργία της και σε πείσμα των «παρεπιδημούντων την Ιερουσαλήμ» γνωστών κρατικών φορέων που το χέρι της γραφειοκρατίας βοηθάει να μην κάνουν τίποτα, έχει γίνει πολύ δουλειά.

Βέβαια η δουλειά αυτή δεν έχει να κάνει με τις υπουργικές εξαγγελίες για τρελά έσοδα, αλλά μάλλον έχει αρχίσει να μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι. Ο τρόπος δε που ο διευθυντής της υπηρεσίας προσεγγίζει το θέμα με κριτήρια αγοράς κινείται στο σωστό δρόμο. Ακόμα κι αν στα επίσημα χαρτιά του δε φαίνονται οι τίτλοι σπουδών του, σημασία έχει πως οι κινήσεις του είναι αρκετά αποδοτικές και στο μέλλον αναμένεται να είναι και περισσότερο.

Εκεί που πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα ήταν όταν πληροφορηθήκαμε επίσημα τις ενέργειες παρελθόντων διοικήσεων κάποιων Μετοχικών Ταμείων αλλά και της προηγούμενης διοίκησης του ΤΕΘΑ, που μέσα σε ένα γραφειοκρατικό και βαριά τυπολατρικό περιβάλλον, οδηγούσαν σε χαμηλές αποδόσεις ή και πολύχρονες δαιδαλώδεις λειτουργίες που απλά δεν οδηγούσαν πουθενά ή το χειρότερο θα μπορούσαν εύκολα να δημιουργήσουν υπόνοιες αδιαφάνειας και συναλλαγής στον απλό παρατηρητή.

Η ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. διαθέτει πλέον σύστημα ηλεκτρονικών διαγωνισμών, που καλύπτει πλήρως τη διαφάνεια και η οποία έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΥΠΕΘΑ, μια διεύθυνση που έχει κάνει απίστευτη δουλειά τα τελευταία χρόνια και έχει γλιτώσει πολλά χρήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ακόμα περισσότερο, οι μεσίτες και οι «μεσίτες» ακινήτων που κατοικοέδρευαν γύρω από τα Ταμεία περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στον ΑΟΟΑ όσο και στην παλιά ΥΑΜΣ μάλλον πρέπει να ψάξουν αλλού για θύματα καθότι όπως μάθαμε, μόλις είδαν πως η μίζα δεν είναι στο πρόγραμμα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας.

Τα όσα είδαμε και μάθαμε μας έκαναν πιο αισιόδοξους και πολύ υπερήφανους για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. καθότι φαίνεται πως έχουν διαμορφώσει συνθήκες για κάτι πολύ καλό. Έχουν να αντιμετωπίσουν δράκους (γραφειοκρατία, κρατισμός, αντίδραση για την αντίδραση, συμφέροντα χρόνων) αλλά φαίνεται πως διαθέτουν τη ρομφαία για να τα σκοτώσουν. Μπορούν και οφείλουν να το κάνουν και να είναι σίγουροι πως όλοι εκείνοι που θέλουν το καλό της πατρίδας και των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι κοντά τους.

Όσο για το διευθυντή της υπηρεσίας, κ. Γιώργο Ζησιμάτο, να συνεχίσει ν’ αγωνίζεται όπως έκανε μέχρι τώρα μια και δείχνει να αντέχει και την κριτική αρκεί να είναι καλοπροαίρετη, έγκυρη και σοβαρή.

Εμείς θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια να λειτουργήσει η όλη προσπάθεια, για να δούμε κάτι καλό να γίνεται με τα Μετοχικά Ταμεία και τις συντάξεις των στρατιωτικών που σε λίγο πιθανόν να φτάνουν για εκδρομή από την Αθήνα στη Γλυφάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ