Τι συμβαίνει με το «Μακεδονία ξακουστή» και ποιος λέει αλήθεια

Τι συμβαίνει με το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» και ποιος μιλάει για απαγορεύσεις που δεν υφίστανται.
 
Θέμα από το τίποτα πάει να δημιουργηθεί ακόμα μία φορά με αντικείμενο τις Ένοπλες Δυνάμεις, έναν χώρο πολύ σοβαρό για να γίνονται πολιτικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα όπως υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης απαγορεύτηκε να τραγουδιέται στις Ένοπλες Δυνάμεις το «Μακεδονία Ξακουστή»! Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε σε ερώτηση βουλευτών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης.
Μόλις ακούσαμε αυτό εμείς φροντίσαμε να βρούμε τόσο την ερώτηση που έθεσε το ζήτημα όσο και την απάντηση του ΥΕΘΑ για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Το ζήτημα προέκυψε από ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ που βρίσκεται εδώ.
Η αναλυτική απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι αυτή:
ΘΕΜΑ:Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 5643/14-02-2019 της Βουλής των Ελλήνων.
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών» σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, ότι δεν επιβεβαιώνεται η αναφώνηση τέτοιου είδους συνθημάτων. Τέλος επισημαίνεται ότι σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών εφαρμόζονται οι διατάξεις των υφιστάμενων θεσμικών κειμένων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Όπως προκύπτει από το κείμενο δεν αναφέρεται πουθενά ότι απαγορεύεται το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή».
 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ