Τι συμβαίνει με τον κορονοϊό στην Τουρκία;

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κανένα κρούσμα, κανένας νεκρός από τον κορονοϊό στην Τουρκία δεν έχει αναφερθεί μέχρι τώρα. Περίεργο; Καθόλου λένε οι Τούρκοι αξιωματούχοι, γιατροί και υπεύθυνοι.

Έχοντας φτιάξει το δικό τους “εξεταστικό εργαλείο” το οποίο ανιχνεύει τον ιό σε μόλις 20 λεπτά!!! με συνεχείς συμβουλές για την αποφυγή επαφής και συναθροίσεων αλλά και με το εκπληκτικό πραγματικά φαινόμενο να μην περνάει κουνούπι από τα σύνορα με το Ιράν, το θαύμα έγινε. Μηδέν κρούσματα, μηδέν θάνατοι από τον ιό που έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ποιος το πιστεύει όμως; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με επίσημο και επείγον έγγραφό του από τις 5 Μαρτίου ζητάει ενημέρωση από τις Τουρκικές αρχές που ακόμα δεν έχουν απαντήσει υπεύθυνα σχετικά με το πόσα περιστατικά εξετάστηκαν, με ποιο τρόπο και τι αποτελέσματα είχαν. Η απάντηση είναι πως δεν υπάρχουν κρούσματα.

Στο Ιράν και την Ιταλία τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και στη Γερμανία παρά τις εξαιρετικές προφυλάξεις έχει αρχίσει η ανησυχία στην κοινή γνώμη. Αρκετά από τα περιστατικά τα οποία ανιχνεύτηκαν, τα οποία υπερβαίνουν τα 900, προέρχονται από ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στην Τουρκία ή επέστρεψαν από εκεί. Παράλογο; Για τις Τουρκικές αρχές όχι φυσικά. Για τους Γερμανούς μάλλον όμως, καθώς αρκετά ταξίδια έχουν ακυρωθεί από και προς τουρκικούς προορισμούς από φορείς που τα είχαν προγραμματίσει, κι ένας από αυτούς είναι η μεγάλη τουριστική εταιρεία TUI.

Η αλήθεια σχετικά με το τι γίνεται στην Τουρκία μάλλον δε θ’ αργήσει να αποκαλυφθεί και πιθανότατα δε θα πλήξει μόνο το γόητρο της αλλά και τον τουρισμό της. Υποθέτουμε πως αυτό θα είναι ωφέλιμο για τη χώρα μας αλλά με τέτοια πράγματα δεν είναι να παίζουμε.

Η επιδημία του κορονοϊού έχει επιδράσει αρνητικά σε όλο τον κόσμο και οι συνέπειες από τη συνεχιζόμενη διάδοσή της είναι πολύ επικίνδυνες αλλά και ανεξιχνίαστες.

Η βλακώδης ανευθυνότητα με την οποία χειρίζεται το θέμα ο πολυχρονεμένος Ερντογάν δε θ’ αργήσει να του δημιουργήσει ένα ακόμη πρόβλημα στα όσα έχει ήδη συσσωρεύσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ