Το Αγαθονήσι είναι Ελληνικό και αυτό δε μπορούν να χωνέψουν οι Τούρκοι

F-16 ΤΟΥΡΚΙΚΑ

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Ερντογάν όπως φαίνεται ήταν μια πρώτη κίνηση και μάλλον μετά από αρκετές παρεμβάσεις τρίτων εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Αυτό φάνηκε και την ίδια ημέρα στο Αιγαίο με τον ξαφνικά χαμηλό αριθμό παραβιάσεων μετά από αρκετές ημέρες προκλήσεων αλλά κυρίως χθες όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε το Αγαθονήσι και τους Λειψούς.

Παρά το γεγονός ότι η Πολεμική Αεροπορία ήταν σε κόκκινο συναγερμό ώστε να απαντήσουν άμεσα σε τυχόν τούρκικη παρενόχληση χθες υπήρχε ΜΗΔΕΝΙΚΗ πτητική δραστηριότητα στο Αιγαίο. Γεγονός φυσικά ασυνήθιστο καθώς κάθε φορά που κάποιος στρατιωτικός ή κυβερνητικός αξιωματούχους επισκέπτεται Ελληνικά ακριτικά νησιά φροντίζουν να παρενοχλήσουν.

Μάλλον βιάστηκαν όμως κάποιοι να χαρούν από τη χθεσινή τούρκικη συμπεριφορά των Τούρκων και φρόντισαν να τους υπενθυμίσουν ότι τελικά …τίποτα δεν έχει αλλάξει. Σχετικά νωρίς το πρωί ένα ζεύγος τούρκικων F-16 πραγματοποίησε δύο υπερπτήσεις στα 23.000 πόδια.

Οι Τούρκοι ήρθαν να υπενθυμίσουν ότι θα συνεχίζουν να αμφισβητούν την ελληνικότητα των νησιών και να υποστηρίζουν ηλιθιωδώς ότι τους ανήκουν. Και μάλιστα το Αγαθονήσι είναι ένα από τα πρώτα καθώς βρίσκεται και στο σημείο της γραμμής που οι ίδιοι έχουν τραβήξει στο Αιγαίο στον 25ο παράλληλο που το διχοτομεί.

Η επίσκεψη της ΠτΔ χθες τους υπενθύμισε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι το Αγαθονήσι ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνικό και δεν είναι και καθόλου «απομονωμένο» όπως έρχονται να μας πείσουν κάποιοι για το Καστελόριζο!

Μπορεί να το έπαιξαν λοιπόν ευγενικοί για τα «μάτια των ξένων» αλλά σήμερα επανήλθαν στην γνωστή τους τακτική αμφισβήτησης. Βέβαια γνωρίζουν ότι όσες υπερπτήσεις και να κάνουν πάνω από το Αγαθονήσι και τα άλλα νησιά δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και οι φρουροί του Αιγαίου θα το επιβεβαιώνουν.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ με την τούρκικη δραστηριότητα στο Αιγαίο:

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 30η ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 2 (2×2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 4

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 12

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο

1. Δύο εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ