Το ΓΕΣ τίμησε τα 76 χρόνια από την ίδρυση του Ιερού Λόχου – ΦΩΤΟ

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, στο Πεδίο του Άρεως, η εκδήλωση για τη συμπλήρωση 76 χρόνων, από την ίδρυση του Ιερού Λόχου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου  Ιεραρχίας κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕ, εν αποστρατεία Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες από τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής μέσα φορτισμένη ατμόσφαιρα μεταφέρθηκε η λήκυθος με τη διατηρούμενη καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Ιερολοχίτης και Επιτίμος Διοικητής της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κόρκας. Ο 98χρονος βετεράνος, μίλησε για την πολεμική του δράση υπό τις διαταγές του Συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε, όταν συμμετείχε σε καταδρομικές επιχειρήσεις με τον Ιερό Λόχο.

Η ΥΦΕΘΑ κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, επέδωσε τον πράσινο μπερέ, σύμβολο των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, στον Καταδρομέα Γεράσιμο Τσιγάντε, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Ο Καταδρομέας Γεράσιμος Τσιγάντες, είναι ο δισέγγονος του Συνταγματάρχη Χριστόδουλου Τσιγάντε, ιδρυτή του Ιερού Λόχου, που συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στη Μέση Ανατολή.

Ο ηρωικός Ιερός Λόχος

Ο Ιερός Λόχος απετέλεσε τον πρόδρομο των σύγχρονων ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων. Το όνομα του, προήλθε από τον Ιερό Λόχο του Αλέξανδρου Υψηλάντη, που συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 1821, από εθελοντές σπουδαστές των ελληνικών παροικιών, οι οποίοι και έπεσαν μέχρις ενός. Ο Υψηλάντης εμπνεύστηκε το όνομα του τμήματός του, από τον Ιερό Λόχο των Θηβών, μία από τις κορυφαίες πολεμικές Μονάδες που έδρασαν στην Αρχαία Ελλάδα.

Δείτε τις φωτογραφίες  του ΓΕΣ από την εκδήλωση:ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 76 ΧΡΟΝΙΑ

 

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ