Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο συνάντησης του Α/ΓΕΣ με τον Διοικητή της USAREUR

ΑΓΕΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣ - ΚΑΒΟΛΙ

Επίσημη επίσκεψη στην έδρα της Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAREUR), στο Βισμπάντεν της Γερμανίας πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΣ συναντήθηκε με τον Διοικητή της USAREUR, Αντιστράτηγο Christopher Cavoli, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων η παροχή υπηρεσιών φιλοξενούντος έθνους στις αμερικανικές δυνάμεις που εισέρχονται στο ευρωπαϊκό έδαφος μέσω της χώρας μας και ιδιαίτερα μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, καθώς επίσης και η διερεύνηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Το μεταγωγικό Endurance Vehicle Carrier στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Atlantic Resolve 2020»

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, επίσης, βρέθηκε το γιγαντιαίο μεταγωγικό πλοίο Endurance Vehicle Carrier, που μετέφερε πεζοναύτες και στρατιωτικό υλικό για τη μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Atlantic Resolve 2020» που θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία.

Το μεταγωγικό Endurance μετέφερε αμερικάνικο στρατιωτικό εξοπλισμό (ελικόπτερα, άρματα, οχήματα κ.ά.) καθώς και περίπου 3.000 πεζοναύτες που θα πάρουν μέρος στη μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε και δεύτερο αμερικανικό πλοίο, το «USNS YUMA», «αδελφό» πλοίο με το CARSON CITY που είχε δέσει πέρσι την αντίστοιχη περίοδο.

ΑΓΕΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣ - ΚΑΒΟΛΙ

armynow.gr google news

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ