Το μετέωρο βήμα του Πάνου Καμμένου

ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣΕΟΡΤΗ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Η πολιτική είναι περίεργο «παιχνίδι» με πολλά ρίσκα που κάποιες φορές βγαίνουν και σε εκτοξεύουν και άλλες φορές μπορεί και να σε χαντακώσουν.
Ο Πάνος Καμμένος είναι από τους μεγαλύτερους παίχτες της πολιτικής ο οποίος στη μέχρι τώρα καριέρα του πήρε αρκετά ρίσκα που του βγήκαν και τον έφτασαν να πραγματοποιήσει το όνειρο του και να γίνει για τέσσερα ολόκληρα χρόνια υπουργός Εθνικής Άμυνας και μάλιστα σε μια κυβέρνηση της αριστεράς.
Ήξερε λοιπόν εδώ και καιρό ότι ήρθε η ώρα του διαζυγίου το οποίο και ο ίδιος όπως και ο Αλέξης Τσίπρας το ήθελαν για να μπορέσουν να περάσουν στην επόμενη πολιτική περίοδο. Άλλωστε η συγκυρία που έφερε την δημιουργία των ΑΝΕΛ, δηλαδή τα μνημόνια, θεωρητικά δεν υπάρχει πια, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να μην έχει πλέον και λόγο ύπαρξης.
Έχουμε ξαναγράψει στο armynow.net ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η καλύτερη ευκαιρία για τους δύο αρχηγούς για να δικαιολογήσουν το διαζύγιο που έτσι κι αλλιώς θα ερχότανε και να το χρησιμοποιήσουν ο καθένας στη δική του εκλογική πελατεία.
Αυτό δε που ήταν θεόσταλτο «δώρο» όμως για τον Πάνο Καμμένο ήταν η στάση και θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην Συμφωνία και αυτή θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την επόμενη περίοδο. Αυτοπαρουσιαζόμενος ως αυτός που άφησε την καρέκλα και την κυβέρνηση για να υπερασπιστεί το όνομα της Μακεδονίας απορρίπτοντας την Συμφωνία στο σύνολό της και όχι σε κάποια σημεία της.
Αυτό που προφανώς του χάλασε τα σχέδια ήταν το ίδιο του το κόμμα οι ΑΝΕΛ. Ο Πάνος Καμμένος υπολόγιζε ότι η ηρωική έξοδος από την κυβέρνηση θα γινότανε από το κόμμα του συντεταγμένα από όλα τα στελέχη του, ενωμένα σαν μια γροθιά.
Αντιλήφθηκε όμως ότι αν πήγαινε σε μετωπική με τον Τσίπρα θα έμενε στη Βουλή μόνος του με τον Κατσίκη και την Κόλλια- Τσαρουχά. Πολύ απλά δεν μπορούσε και το ήξερε εδώ και καιρό να ρίξει την κυβέρνηση. Έτσι επέλεξε να αποχωρήσει τυπικά από την κυβέρνηση αφού πάνω από τους μισούς βουλευτές θα δώσουν τελικά ψήφο εμπιστοσύνης.
Έτσι φρόντισε να τελειώσει όσες δουλειές είχε στο ΥΠΕΘΑ, όχι όμως κι αυτή των αντισταθμιστικών για τα F-16 και βρήκε τον τρόπο που θα του επιφέρει τη μικρότερη δυνατή ζημιά. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την απόφαση να διαγράψει μόνο όσους ψηφίσουν την Συμφωνία δηλαδή Κουντουρά και Παπαχριστόπουλο επιτρέποντας όμως σε όλους να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να παραμείνει με πέντε βουλευτές και να μη μείνει χωρίς κοινοβουλευτική Ομάδα.
Σκηνοθετημένο όπως λέει η αξιωματική αντιπολίτευση; Μπορεί και να είναι έτσι. Αυτή είναι η πολιτική όμως και με τον ίδιο τρόπο παίζουν όλοι. Να μη ξεχνάει λοιπόν κανείς ότι αντίπαλος του Καμμένου στον οποίο θα πέσει με «Μακεδονική» λύσσα να πάρει ψηφοφόρους είναι η ΝΔ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δεν τον ενδιαφέρει να πέσει η κυβέρνηση αλλά να έχει χρόνο για να κάνει τα πάντα ώστε να καταφέρει να επιβιώσει πολιτικά.
Στο δια ταύτα μετά το χθεσινό διαζύγιο ο Τσίπρας απαλλάχτηκε επιτέλους από το «βαρίδι» που λέγεται Καμμένος και τις ακρότητές του ώστε να στραφεί στην κεντροαριστερά με στόχο να την αλώσει μέχρι τις εκλογές. Ο δε Καμμένος από σήμερα κιόλας άρχισε να «πυροβολεί» κατά ριπάς τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πλειοδοτώντας στα εθνικά θέματα με στόχο την κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων που έχουν. Το ελληνικό «House of cards» έχει ήδη αρχίσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ